Uğur Şahin'den önemli açıklama: Türkiye'de aşı üreteceğiz

Uğur Şahin'den önemli açıklama: Türkiye'de aşı üreteceğiz

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den dikkat çeken açıklama! Türkiye anavatanımız diyen Şahin, "Türkiye'de aşı üretmek istiyoruz. Çalışmalarımız var" dedi.

Yeni Tip Koronovirüse ( Kovid-19) karşı ABD'li Pfizier ile geliştirdikleri aşı ile tüm dünyanın dikkatini çeken BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den önemli açıklama. Türkiye'den Almanya'ya göçen bilim adamı Uğur Şahin Türkiye'ye döneceklerini açıkladı. Şahin, "Türkiye anavatanımız. Türkiye'deki insanlara yardım edebilecek olmak bizim için büyük mutluluk. Türkiye’de de BioNTech şirketinin bir yerini açmak istiyoruz" dedi.

TÜRKİYE'YE AŞIDA AÇIK ÇEK

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, katıldığı bir televizyon programında Türkiye ile yapılan aşı anlaşmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Sözleşmenin detaylarına ilişkin bilgi veren Şahin, ilk etapta bu yıl sonuna kadar 550 bin dozun Türkiye'ye gönderileceğini söyledi. Mart ayının sonuna kadar 4,5 milyon aşı dozu planladıklarını söyleyen Şahin, 2021 sonuna kadar 30 milyon doz aşıyı Türkiye'ye yetiştirebilmeyi umduklarını ve Sağlık Bakanlığının talep etmesi durumunda daha fazla aşı vermek istediklerini söyledi. Uğur Şahin, "80'den fazla ülkeye bu dozları dağıtmamız gerekiyor. Elimizde olduktan sonra Türkiye istediğinde vermek isteriz" diye konuştu.

FAHRETTİN KOCA'YA TEŞEKKÜR

Türkiye ile yapılan aşı anlaşması nedeniyle sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da teşekkür eden Uğur Şahin, "Anlaşmalar her zaman için kolay değil, kompleks bir değişiklik gerektirebiliyor. Sorumluluk, kim taşıyacak, sınırlı mı sınırsız mı diye bu problemler vardı. Sayın Fahrettin Koca ile son günlerde 6 kez telefonla görüştük, beraber çözüm bulduk, o da sağ olsun yardımcı oldu. Sonunda anlaşmayı imzalayabildik. Bu bizim için mühim bir olay" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ

Türkiye'nin anavatanları olduğunu belirten Uğur Şahin, Türkiye’ye yatırım yapmak istediğini ifade etti. Şahin, "Biz Türkiye’ye ilk defa ürünlerimizi getiriyoruz. Türkiye’de hem araştırma yapmak istiyoruz. TÜBİTAK ile görüşmelerimiz var. Birkaç üniversitede profesörlerle çalışmaya başladık. Türkiye’de de BioNTech şirketinin bir yerini açmak istiyoruz. Mühim olan bu enfeksiyon aşılarından başka kanser çalışmalarını da Türkiye’de yapmak istiyoruz. Allah izin verirse gelecek yaz Türkiye’de de kanser bölümünde klinik çalışmalarına başlarız. Planlarımız var. Bunları inşallah başarabiliriz. Şimdi 2021 yılında normal bir duruma geldikten sonra hakikaten Türkiye’de değişik yerlerde BioNTech şirketinin ofislerini açmak ve AR-GE yapmak istiyoruz. Türk üniversiteleri ve şirketleriyle beraber çalışmak istiyoruz. İlk senede belki bir iki üç proje olabilir ve başarılı olursak projeleri fazlalaştırabiliriz" dedi.

Şahin, şu sıralarda işlerin yoğunluğundan dolayı şirketten yoğun bir çalışma içinde olduğunu bu nedenle nisan veya mayıs aylarında Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum