Uğur İbrahim Altay: Konya için çok önemli bir tanıtım fırsatı

Uğur İbrahim Altay: Konya için çok önemli bir tanıtım fırsatı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 9-18 Ağustos 2022 tarihinde Konya’da düzenlenecek olan 2021 İslam Oyunları’nın şehrin  tanıtımı adına büyük önem taşıdığını  söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 9-18 Ağustos 2022 tarihinde Konya’da düzenlenecek olan 2021 İslam Oyunları’nın şehrin tanıtımı adına büyük önem taşıdığını  söyledi. Altay bu organizasyon için birçok spor tesisinin de inşaatının devam ettiğinin altını çizdi. 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay düzenlenen basın toplantısında 9-18 Ağustos 2022 tarihinde Konya’da düzenlenecek olan 2021 İslam Oyunları hakkında konuştu. Altay bu organizasyonun şehir için büyük önem taşıdığını ve birçok spor tesisinin de inşaatının devam ettiğinin altını çizdi. İbrahim Altay organizasyon çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi:   
“Bildiğiniz gibi bu yıl gerçekleştirecektik ama pandemi nedeniyle bir yıl ertelendi.  Tokyo Olimpiyatlarında olduğu  gibi yine yıl değişmeden Konya 2021 sloganıyla inşallah 9-18 Ağustos  2022 tarihlerinde Konya'nın en büyük organizasyonunu gerçekleştirmiş olacağız. Bu organizasyonu şehrimize kazandırılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şu anda şehrimizde yoğun bir faaliyet yürütülüyor. Türkiye'nin ilk kapalı veledrom inşaatı hızla devam ediyor. Yine Konya'nın ilk tam olimpik yüzme havuzunun inşaatını devam ettiriyoruz. Atletizm pistiyle ilgili düzenlemeler devam ediyor. Yeni tesislerin yapılmasıyla ilgili de bakanlığımızla görüşmelerimizi yürütüyoruz. Bu organizasyonla 56 ülkeden üç bin sporcu Konya'da buluşacak.  9-18 Ağustos tarihinden itibariyle  Konya  tüm Türkiye'nin ve tüm İslam aleminin ekranlarında var olacak. Bu şehrimiz için çok önemli bir tanıtım fırsatı. Biz tesisleri gerçekleştiriyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Konya parklarıyla, yeşil alanlarıyla, son dönemde yapılan belediye hizmetleriyle geçmişten kalan kadim mirasıyla ve mutfak kültürüyle dünyaya söyleyecek çok sözü olan bir şehir. 2021 inşallah bizim için çok önemli bir fırsat oluşturuyor. Bunu hep birlikte şehrimiz adına en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini hatırlatıyorum. Tesislerin yapımında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bu organizasyon için hazırlıklarımız devam ediyor. Belki trafik ekranlarınıza dikkatinizi çekti. Artık bir yıldan az bir süre kaldı. 365 günden biz geri sayacı akıtmaya başladık.
İnşallah tarih geldiğinde Konya'mız şehir olarak da buna hazır olacaktır. Biz tüm hazırlıklarımızı, tüm çalışmalarımızı bu tarihe endeksleyerek ilçe belediyelerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Tüm İslam alemine Mevlana'nın şehrinde payitahtı şehrinde Konyalılara yakışır bir şekilde ev sahipliği de yapmış olacağız. Ben tekrar şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum