Üçüzlerin güneş keyfi

Üçüzlerin güneş keyfi

Elitok ailesinin 5 yaşındaki sevilen üçüzleri Berkay, Enes ve Ömer, güneşi fırsat bilerek kendilerini dışarı attı. Ancak ailelerinin tek korkusu hasta olmaları

5 yaşındaki üçüzler Berkay, Enes ve Ömer Elitok, havanın biraz güneşli olmasını fırsat bilerek kendilerini dışarı atarken, ailesi ise en ufak hava değişikliğinde aniden hastalanan miniklerini korumak için çırpınıyor. Gaziye ve Recep Elitok çifti, üçüzlerinin yıllar sonra gelen bir mutluluk olduğunu ifade ederken oğulları için her türlü fedakarlığa katlanacaklarını söyledi. Baba Elitok, eşini ve üçüzlerini çok sevdiğini ifade ederken, “Eşim ile 2000 yılı Eylül ayında evlendik. Ancak uzun süre çocuğumuz olmadı. Sonuçta tedavi olmaya karar verdik Tedavinin ardından ise Cenab-ı Allah bize üç evlat mutluluğunu birden verdi. Üçüzlerimiz 2004 yılında dünyaya geldiklerinde oldukça sıkıntılı idi. Oğullarımızdan Berkay 1 kilo 750 gram, Enes 1 kilo 800 gram Ömer ise 1 kilo 900 gram olarak dünyaya geldi. İlk zamanlar yaşamalarından gerçekten endişe ittik. Uzun süre küvezde kaldılar. Daha sonra kendilerini toparlamaya başladılar” dedi.

Baba Elitok, eşinin üçüz doğum yapmasının ardından işini bırakmak zorunda kaldığını da dile getirerek, “Eşimin durumu çalışmasına müsait değildi. Bunun için işi bırakmak zorunda kaldı. Eşimin ve benim tek istediğimiz vardı üçüzlerimize en iyi şekilde bakmak ve hayatlarını sağlık içerisinde geçirmeleri için gereken tüm ihtiyaçlarını karşılamak. Ancak bu çok kolay olmadı. Düşünün alacağınız her şeyi, elbise, ayakkabı, mama üç tane almak zorundasınız. Hele ilk mama yemeye başladıkları zaman kazancımızın tamamı onlara gidiyordu. Ama bu durumdan hiçbir zaman şikayet etmedik. Çünkü Rabbim rızkını veriyordu. Biz sadece tüm sıkıntılara sabrediyorduk. Tek korkumuz zaten zor şartlar altında dünyaya gelen üçüzlerimizin hastalanmaları idi. Çünkü bünye olarak çok zayıftılar ve çok iyi korunmaları gerekiyordu. Bunun için kendimizi bir kenara bırakarak çocuklarımızın sağlığı için çırpındık” dedi.
Elitok çifti, oğullarının sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber ettiklerini ifade ederken şimdi en büyük sorunlarının çocuklarının eğitimleri olduğunu söyledi. Anne Gaziye Elitok, üçüzlerini bağrına basmanın tarifi zor bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Rabbim bizlere bunu nasip etti. Bizlerde elimizden geldiği kadar çocuklarımızı yetiştirme gayreti içerisinde olduk. Ancak birçok kez sıkıntılara maruz kaldık. İlk zamanlar ithal mama yedirmek zorunda idik. Şimdilerde şükür normal beslenmeye başladılar da biraz rahatladık. Bu güne kadar Belediyelerden birkaç torba kömürün dışında bir yardım almadık. Ancak bu günden sonra benim tek endişem çocuklarımızın eğitimi. Önümüzdeki dönem okula başlayacaklar. Ancak bizler şimdiden kara kara düşünmeye başladık” diyerek yetkililerden veya kuruluşların üçüzleri için en azından eğitimlerine destek vermesini istedi.


ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.