Üçüncü Yeni’den dev program

Üçüncü Yeni’den dev program

Edebiyat, kültür ve sanat çalışmaları icra eden Üçüncü Yeni, merkezi olan Konya’da şehrimizin ismine yakışır bir program düzenliyor

2017 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Üçüncü Yeni, Konevî Şiir Akşamı programıyla Konya’da daha önce böyle bir konseptte örneği görülmemiş bir programa imza atıyor. Şehrimizin eski isimlerinden biri olan Konevî ismi, program ismi olarak belirlendi. Konya’dan ve ülkemizin farklı bölgelerinden gelen şairlerin katılımıyla “Necip Fazıl Kısakürek” anısına düzenlenecek olan program 26 Mayıs 2024 Pazar günü saat 19.00’da Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü bahçesinde açık havada yapılacak. Programda Enes Yaylalı, Esra Ünver, Eyyüb Karakuzu, Fettah Güler, Halil İbrahim Karakoç, Hatice Sümeyye Kurt, Hüveyda Çoban, Kemal Esenkaya, Kemal S. Sayar, Merve Yaylacık, Musa Yaşaroğlu, Mustafa Yasir Utanç, Sümeyye Şahne ve Vural Kaya şiirleriyle Konyalı edebiyatseverlere seslenecek. Programda ayrıca Üçüncü Yeni Yayınları’ndan kitapları çıkan yazarlar Musa Yaşaroğlu, Yasemin Bahar, Murat Dağ ve Kemal Esenkaya imza günü aracılığı ile okuyucularıyla buluşacak ve edebiyatımızın köklerine vurgu yapacaklar.

whatsapp-image-2024-05-16-at-23-36-50.jpeg

Bu tarz programlar aracılığı ile edebiyatseverlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Üçüncü Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Enes Yaylalı, “Üçüncü Yeni, Konya’da ses getirecek bir programa imza atıyor. Gerek yazarlarımız gerekse de şairlerimiz edebiyatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacaklar.” ifadelerini kullandı. İlgili programın daha önce örneklerinin olduğunu ancak bu konseptte ilk defa Konya’da böyle bir çalışmaya şahitlik edileceğinin altını çizen Yaylalı, “Bu programla Konya’da “yeni”den edebiyat diyerek bambaşka bir dönemin başlayacağına inanıyorum, şehrimiz ve ülkemiz bu tip programlarla anılmalı. Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlediğimiz program ilk olacak ancak hep daha fazlası gelecek.” şeklinde konuştu.

Üçüncü Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Enes Yaylalı, son olarak şunları ekledi: “Tüm Konyalı’ları programımıza bekliyoruz, bu tarihi akşama şahitlik etmek çok kıymetli. Bu kıymeti de şair ve yazarlarımızla ve tabii edebiyatseverlerle elde edeceğiz.”

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.