TYB hız kesmiyor

TYB hız kesmiyor

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, kuruluşunun 15. yıldönümünü de kutlayacağı 2009 yılında gerçekleştireceği kültürel etkinlikleri belirledi

TYB’den yapılan açıklamada 2008 yılının Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 30. yıldönümü olduğu hatırlatılarak, 2009 yılının da Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin kuruluşunun 15. yıldönümü olduğu belirtildi. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Kuruluşumuzun 15. Yıldönümü olması münasebetiyle 2009 yılı bizim için ayrı bir önem taşımaktadır.  Bu nedenle yönetim kurulumuzla birlikte15. Yıl özel logosunun yanında yine kuruluşumuzun 15. yıldönümüne özel olarak faaliyetler planladık” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak, genelde Türkiye özelde Konya kültür ve sanatını canlı tutmak amacıyla 2002 yılından bu tarafa yıl boyu çeşitli faaliyetler düzenlediklerini anlatan Köseoğlu, “2009 yılı programları içerisinde 2 adet şiir şöleni, 3 panel, 1 sempozyum, 1 çocuk şenliği, 2 sinema programı, 2 sergi yer alacak. Bunların dışında da hemen her hafta cumartesi günleri TYB Konya Şubesi olarak bir kültürel etkinlik düzenleyeceğiz” dedi.
ŞİİRLER FİLİSTİN İÇİN VE GEÇMİŞE VEFA
2009 yılı kültürel etkinliklerinin 7 Mart Cumartesi günü başlayacağını ve 24 Ekim’e kadar 30 planlı program gerçekleştirileceğini belirten Köseoğlu, bu yılın ilk programının da gündemdeki yerini her daim koruyan Filistin konusunda olacağını anlattı.
Köseoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir panel düzenleneceğini belirtti. TYB Konya Şubesi’nin 15. kuruluş yıldönümünde Konya’ya ve kültüre emek vermiş 15 Kültür ve Sanat Adamına vefa mahiyetinde bir gece tertip edeceğine dikkat çeken Köseoğlu şöyle devam etti: “Vefa gecesini 15 Mart tarihinde gerçekleştirileceğiz. Genelde kıymeti öldükten sonra anlaşılan kültür sanat adamlarına yaşarken değer vermenin önemine dikkat çekeceğiz.     25 Nisan’da Türk Deneme ve Öyküsünün usta yazarı Rasim Özdenören’i bir panel ile konuşacağız.”
Ahmet Kosöoğlu, düzenlenecek etkinliklerle Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Sadrettin Konevi ve Cahit Zarifoğlu’nun da anılacağını kaydetti. 2005 yılında Mehmet Akif ve Safahat okuyarak başladıkları yaz ayları boyunca devam eden ve Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Yahya Kemal Beyatlı’nın eserlerini okuyarak tartıştıkları Şehir Okumaları programının beşincisini gerçekleştireceklerini anlatan Köseoğlu, Doç. Dr. Köksal Alver ile “Mahalle: Şehrin Özü” isimli programı gerçekleştireceklerini vurguladı.
15. YILINDA KONYA PROGRAMLARI
Köseoğlu şöyle devam etti: “Bir başkent daima başkenttir” der A. H. Tanpınar. Biz de 15. yıl kutlamalarına özel olarak programların ağırlık merkezine Konya’yı yerleştirdik. Geçmiş yıllarda düzenleyip kitaplaştırmış olduğumuz sempozyumlara bir yenisini daha ekleyerek 16-17-18 Ekim tarihlerinde “Tanzimattan Günümüze Konya Sempozyumu” düzenleyeceğiz.
Ayrıca 15-16-17 Mayıs tarihlerinde kuruluşumuzun 15. Yılı münasebetine de isabet eden başka bir şölenimiz (sempozyum) ise “Su” üzerine olacak. Koski ile müşterek yapacağımız bilgi şöleninde de değerli bilim adamları bilgilerini bizlerle paylaşacaklar.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi Hz. Mevlana Ailesinin Konya’ya geliş Yıldönümü münasebetiyle, Karatay Belediyesinin katkılarıyla 2 Mayıs’ta Şair ve Yazarları Konya’da buluşturarak Mevlâna Şiir şöleni düzenleyeceğiz.”
Köseoğlu, Konya ağırlık merkezli olarak programların ve ‘Yazılacak Çok Şeyimiz Var” başlıklı gezilerin 2009 yılında da devam edeceğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.