Tuz Gölü Havzası'nda 10 adet yeni tuzla alanı belirlendi

Tuz Gölü Havzası'nda 10 adet yeni tuzla alanı belirlendi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşmeler sonucunda Tuz Gölü'nde yeni tuzla alanlarının açılması ihalesiyle ilgili yapılan çalışmalarda gelinen aş

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşmeler sonucunda Tuz Gölü'nde yeni tuzla alanlarının açılması ihalesiyle ilgili yapılan çalışmalarda gelinen aşamayı değerlendirdi.
Kabakcı yaptığı açıklamada, Tuz Gölü Havzası Koruma Alanı'nda ihale edilebilecek alanları belirlemek amacı ile Maden İşleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde MTA Genel Müdürlüğü, TPAO Genel Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi öğretim görevlileri ve Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı elamanları ile ortak bir komisyon kurulduğunu anımsattı.
Kabakcı, komisyon raporuna göre, Tuz Gölü içerisinde tuz üretim faaliyetlerine devam edilen Kaldırım ve Kayacık tuzlaları arasında kalan 10 adet yeni tuzla alanı belirlendiğini söyledi.
Belirlenen bu alanların ihale programına alınabilmesi için Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına görüş sorulduğunu ifade eden Kabakcı, ''Bilindiği üzere Tuz Gölü Doğal Sit alanı olarak tescil edilmiştir. Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığınca bu tescilin kaldırılması ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra ihale işlemlerine başlanacağı bildirilmiştir. Konya milletvekili ve yörenin bir insanı olarak konunun takipçisi olacağım'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.