TÜYAP fuarlarına rekor ziyaretçi

TÜYAP fuarlarına rekor ziyaretçi

TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından 2011 yılında Anadolu şehirlerinde açılan 63 fuarı bugüne kadar yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiği bildirildi

TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından 2011 yılında Anadolu şehirlerinde açılan 63 fuarı bugüne kadar yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
TÜYAP Fuarcılık Anadolu Grubu Genel Müdürü İlhan Ersözlü yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde düzenlenen 4 fuardan birine TÜYAP'ın ev sahipliği yaptığını söyledi.
Türkiye'de sanayinin, ticaretin gelişmesine destek olacak fuarlar düzenlediklerini dile getiren Ersözlü, ''2011'de Türkiye genelinde fuarcılık firmalarının düzenlediği 400'ü aşkın fuarın 193'ü İstanbul dışında yani Anadolu'da düzenledi. Türkiye genelindeki fuarların yarısı Anadolu'da düzenleniyor. Biz de TÜYAP olarak 2011'de Anadolu'da 63 fuar düzenledik. Bu fuarları bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 2 milyon kişi ziyaret etti. Bu sayının yıl sonunda 2 milyon 100 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2010'da fuarlarımızı 1 milyon 580 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl rekor ziyaretçi sayısına ulaştık. Yine binlerce firma temsilcisi katıldı. Halen devam eden fuarlarımız var'' diye konuştu.
Ersözlü, 2011 yılının fuarcılık alanında iyi geçtiğini, Türkiye'deki ekonomik canlılığın, sanayideki büyümenin fuarcılığa da önemli oranda yansıdığını vurguladı.
2012'DE 67 FUAR

2012'den de umutlu olduklarını, yine bir büyüme öngördüklerini anlatan Ersözlü, 2012'de Türkiye genelinde 100'e yakın fuarcılık firması tarafından 410 fuar düzenleneceğini, bu fuarlardan 111'ini TÜYAP'ın gerçekleştireceğini belirtti.
Gerçekleştirecekleri fuarların 67'sine Anadolu şehirlerinin ev sahipliği yapacağını bildiren Ersözlü, İstanbul, Diyarbakır, Bursa, Konya ve Adana'dan sonra gelecek yıl Kayseri'de de fuarlara başlayacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Anadolu'da fuarlara ilgi her geçen yıl artıyor. 2012 yılında Anadolu şehirlerinde 2 milyon 350 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Sanayide ve ticarette yaşanan olumlu gelişmeler bu hedefe çok kolay ulaşacağımızı gösteriyor. Gün geçtikçe Anadolu fuarları güçlenecek. Bursa, Konya ve Kayseri gibi iller ön plana çıkacak. Buralarda düzenlenecek fuarlar, Türkiye ekonomisine, ihracatına, istihdamına çok ciddi katkılar sağlayacak. Örneğin 3 yıl önce fuarlara başladığımız Diyarbakır'da ciddi gelişmeler oldu.''
Ersözlü, Anadolu şehirlerinde havayolu ulaşım ağının çoğalması, hızlı tren seferleri, konaklama tesislerinin ve tüketimin artmasının fuarcılığın gelişmesini sağladığını, fuarcılık geliştikçe de şehirlerin geliştiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.