Tütüneker soğuktu

Tütüneker soğuktu

Konya Anadolu Selçukluspor Başkanı Mehmet Günbaş, Merhaba Spor Servisine özel açıklamalarda bulundu. Günbaş takımın hırsını ve mücadelesinin devam etmesi durumunda play-off oynayabileceklerini dile getirdi.

RÖPORTAJ NİHAT ERDOĞAN

Konya’yı Spor Toto 2. Lig’de temsil eden Konya Anadolu Selçukluspor’da Başkan Mehmet Günbaş Merhaba Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu. Günbaş takımının devre arası çalışmalarından transfer politikasına, Mesut Bakkal ile olan iş birliğinden A takıma gönderilen oyunculara kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

“BAŞARILI BİR KAMP GEÇİRDİK”

Devre arası kamp çalışmaları ile sözlerine başlayan Günbaş, “İkinci yarıya başlarken bir hoca değişimine gittik. Bu bizde adet gibi oldu ama biz bunu tasvip etmiyoruz. İkinci yarıya yeni bir hoca ile başladık. Takımımızdan gidenler oldu, takımımıza katılan oyuncular oldu. Baktığınız zaman Antalya kampı oldukça verimli geçti. Trabzonlu bir hocayla anlaşmamız bizim için bir avantaj oldu. Bilgili ve heyecanlı bir hoca. Bu da bizi sevindirdi. Kamp döneminde hem kendi içimizde hem de Konyaspor ile ortaklaşa bir yol izlememizde kampın verimli geçmesini sağladı. Mesut Hocamızla sürekli iletişim içinde olduk. Kısacası başarılı bir kamp dönemiydi.” dedi.  

“GELEN  OYUNCU ELDEKİNDEN İYİ OLMAK ZORUNDA”

Devre arasındaki transferler gerçekleştirilirken bazı önemli kıstaslara dikkat ettiklerini belirten Günbaş, “Biz transferleri yaparken dikkat ettiğimiz, kadroda yer alan arkadaşlarımızdan daha faydalı olacak mı? Bu çerçevede 3 transfer yaptık. Konyaspor’dan da kadromuza Muhammet Yürükuslu, Abdülkerim Bardakçı ve İsmail Güven katıldı. Bazı bölümlerde yığılma var gibi gözükse de  hocamız bu oyuncuları farklı alternatif bölgelerde oynatmayı düşünüyor. O yüzden herkesin forma şansı bulabileceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“HERKESİN FİKRİ TAKIM KAZANSIN”

Devre arasındaki transferlere rağmen takımdaki birik ve beraberliğin artmış görünmesi noktasındaki soruya ise Günbaş, “Biz her sezon başında hem yaptığımız transferlerde hem içerde olan arkadaşların karakterlerini ölçemiyoruz. Sezon başlıyor sonrasında bazı art niyetli arkadaşlar çıkabiliyor. Her sezon başı biz bunu yaşadık. Devre arasında ise bu arkadaşlarla yollarımızı ayırıyoruz. Geçen sene de aynısı oldu, bu sezonda. İlk yarıda ki oyuncu performansları, takımdaşlık ve arkadaşlığa bakın, ikinci yarıya bakın. Biz şu anki durumdan mutluyuz. Oynayan oynamayan herkesin fikri takım kazansın. O başarıdan takımda, hocada, yönetimde payına düşeni alıyor. Ama zaman zaman bunlar olabiliyor. Yönetim olarak bizim işimizde o arkadaşları ayıklamak.” cevabını verdi.  

“PLAY-OFF OYNARIZ”

Böyle güzel bir ortamda takımın sezon sonu hedefi noktasında ise Başkan Günbaş görüşlerini şu şekilde paylaştı, “Ben bu mantaliteyle, birlik beraberlikle ve hırsla devam edelim bu kulüp play-off oynar. Tabi bu futbol yarın ne getirecek bilemiyoruz. Her maça mutlak galibiyet parolası ile gitmiyoruz. Bazılarına 1 puan için gidiyoruz. Her puan altın değerinde ve her maç kendi içinde değerlendirilir. Ben şuna inanıyorum, her oyuncumuz antrenmanda kendini nasıl gösterirse formayı da alıyor. Bu sahaya da yansıyarak bu takım başarıyı elde edecektir.”

“TÜTÜNEKER BİZE HEP SOĞUK BAKTI”

Mesut Bakkal’ın takıma olan ilgisi hakkında da açıklamalarda bulunan Günbaş, bunun kişilerle alakalı olduğunu ifade etti. Günbaş, “Bu tamamen kişilere bağlı bir olay. Biz her zaman Konyaspor’a gelen hocalarımızı ziyaret edip durup hakkında bilgilendiriyoruz. Pilot takım olduğumuzu belirtiyoruz. Gitti diye eleştirmek istemiyorum ama bunu Uğur Hoca’ya da yapmıştık. Bir pilot takımı olduğumuzu ilettik kendisine. İki devlet başkanının görüşmesi gibi resmi bir görüşmede geçti. Sonrasında kendisini kampa davet ettik. Konyaspor yöneticisi bir arkadaşımız ile tesislere gelirken 4-5 defa sormuş, “Bizim orada ne işimiz var?”, “Ne yapacağız orada?”, “İlle de gitmemiz mi lazım?”… Bu kişilerle alakalı bir durum. Mesut Hocamız ile ise yarım saatlik bir toplantı yaptık. Bize “Buraya gelip beni bilgilendirmeniz çok hoşuma gitti. Heyecanlandırdı. Bizim iki takımımız var, ben gerekirse geleyim hocamızın yanında yardımcı olarak çıkayım orada antrenmana. Futbolcularımız ile birlikte yemek yiyelim” dedi. Altyapıdan niye oyuncu çıkmıyor diyoruz, bu tamamen kişilerle alakalı. Hocalar isterse oyuncuları oynatır. Fenerbahçe maçı sonrası Mesut Hoca’dan duydum, son 10 dakika Yunus Emre’yi oyuna atmak istediğini. Bunlar tamamen isimlerle alakalı. Bizim Konyaspor yönetimi ile her zaman ilişkilerimizin iyi, samimi ve sıcak olduğu bir dönemde hocalarımızın bunu yapmaması tamamen onların kararı.” dedi.

“FUTBOLCU KONYASPOR’UN OLSUN İSTİYORUZ”

Günbaş, Konyaspor’a gönderilen isimlerin önemine dikkat çekerek, yetenekli oyuncuların Anadolu Selçukluspor’dan Konyaspor kadrosuna geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Günbaş, “Biz Anadolu Selçukluspor olarak hep şunu düşündük; futbolcu Konyaspor’un olsun, biz oradan kiralayalım. Futbolcu sözleşmesinde Konyaspor yazınca daha çok motive oluyor. Ben 3 arkadaşımıza da çağırdım ve “Sizin adınıza Konyaspor ile görüştüm. Konyaspor’da kabul etti. Devre arası Mesut hocanız da sizi gördü. Bu sezon bizde kiralık oynamak şartıyla, gelecek sezon başında Konyaspor’da kampa katılacaksınız. Yeterli görünürseniz kalacaksınız takımda, yok olmadı PTT 1. Lig’ine kiralık verileceksiniz. O da olmadı Anadolu Selçukluspor’da oynayacaksınız. 3,5 yıllık sözleşme imzalayacaksınız” dedim ve madde madde onlara gösterdim. 1 arkadaşımız döndü diğer ikisi halen düşünüyor. Ben çocuklarımızın önünü açmak adına elimizden geleni yaptım. Her zamanda bunu diyoruz; bir üst ligde oynayacak olan varsa içinizden sınırsız önünüzü açarız, şart koşmayız diyoruz. Ama 2. Lig’de oynayacaksanız sizi hiçbir yere salmayız diyoruz. Buradan iyi kulüp yok çünkü. Ödeme ve tesis noktasında ilk 5 kulüp içerisindeyiz. Bundan başka bir futbolcu ne ister.” dedi.  

“34 HAFTA SONUNDA ALACAK KALMAZ”

Oyuncularına olan maddi yükümlülüklerini bir an önce yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Günbaş, “Biz futbolculara sözlerimizi yerine getirmişiz. Ufak tefek alacakları elbette var. Prim alacakları yok içerde, peşinat alacakları yok. Her zaman şunu diyoruz, sezon bittiğinde kimsenin bu kulüpte alacağı kalmaz. Ama sezon başı, ama ortası ya da sonu bir şekilde tüm alacaklarını ödüyoruz. 34 hafta tamamlandığında sözleşmesi devam eden ya da biten hiç kimse benim geçmiş dönemden alacağım kaldı diyemez.” şeklinde konuştu.

“BORÇSUZ GİREMEYİZ AMA KOMİK OLUR”

Kimsenin alacağının kalmayacağı bir ortamda, Anadolu Selçukluspor’un yeni sezona sıfır borçla başlama durumunun olup olmayacağı ile ilgili soruya ise Günbaş, “Sıfır borçla başlamaz. Aslında bunu yapabilir ama sezon başında verilen sözlerin tutulması lazım. Sıfır borçla başlaması da bir 2. Lig kulübü için komik rakamlarla başlar. Geçen hafta içerisinde Antalya’da kulüp başkanları ile TFF toplantısında bir araya geldik. Bakıyorum bir çok kulübün transfer yasağı var. Bir çok kulübün SSK ve vergi borçları var, futbolcu alacakları var. O nedenle biz oldukça iyi gidiyoruz. Sıkıntı yok.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.