Tütüneker Konya'ya yakın

Tütüneker Konya'ya yakın

Konyaspor yeni sezonda takımın başında olmasını istediği teknik adam konusunda son rötuşları yapıyor

Konyaspor yeni sezonda takımın başında olmasını istediği teknik adam konusunda son rötuşları yapıyor. İstanbul’da yoğun bir pazarlık trafiği yaşayan yöneticiler Uğur Tütüneker konusunda görüş birliği sağladılar.

Konyaspor’da, teknik direktör sorununun çözülmesi için İstanbul seferi başladı. Yeni teknik direktörü hafta sonuna kadar belirlemeyi amaçlayan yeşil-beyazlı yöneticiler, iç ve dış transferi de Haziran ayı sonuna kadar bitirmek istiyor. Konyaspor yöneticileri Hasan Dağlı ve Zeki Çimen, teknik direktör adayları Metin Diyadin ve Uğur Tütüneker ile görüşmek için dün İstanbul’a gitti. Her iki adayla da görüşerek anlaşma zemini arayacak olan yöneticiler, muhtemelen bugün veya yarın Konya’ya dönerek yönetime bilgi verecekler. Dün öğle saatlerinde yaşanan bir gelişme nedeni ile Konyaspor’da bir teknik adamın daha ismi gündeme geldi. Kasımpaşaspor’un teknik adam Metin Diyadin ile yeniden anlaşması üzerine, yeşil-beyazlılar, Tütüneker ile birlikte Göztepe’den ayrılan teknik direktör Cihat Arslan ismi de gündeme geldi. Yeşil-beyazlılar Uğur Tütüneker isminde yoğunlaşırken, yeni teknik adamın ismi önümüzdeki günlerde netleşecek. Ardından yeni teknik direktör Konya’ya davet edilerek sözleşme imzalanacak.

Konyaspor’da, yeni teknik direktöre imza attırılmasının ardından yönetim ve teknik direktör arasında gerçekleştirilecek toplantıda iç ve dış transfer masaya yatırılacak. İç transferde iki veya üç futbolcuyla sözleşme yenilenmesi beklenirken, dış transferde ise 6-7 futbolcu transferinin yapılması planlanıyor. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, iç transferde şu ana kadar hiçbir futbolcuyla görüşmediklerini, yeni teknik adamın belirlenmesinin ardından kendileriyle masaya oturacaklarını açıkladı. Başkan Şan, genç futbolcuların sözleşmesinin devam etmesinin de Konyaspor için yeni sezon öncesi büyük bir şans olduğunu dile getirdi ve “genç futbolcularımızı elimizde tutmak istiyoruz. Selim’i Beşiktaş ve Galatasaray’ın istediği şeklinde haberler çıktı. Ancak, bize gelen resmi bir başvuru olmadı. Selim dahil tüm gençlerimiz yeni sezonda da bizimle olacaklar” şeklinde konuştu.

Yeni sezona yeni bir başlangıç yapmak istediklerini ifade eden Şan, “Yönetici arkadaşlar yarın İstanbul’da yapacağı görüşmelerle teknik direktör meselesini bir çözüme kavuşturacak. 3 hocayla irtibattayız. Onlardan biriyle bir anlaşmaya varacağız. Takımın iskeletini bozmadan altyapıdan gelecek oyuncularla takım oluşturacağız. Maalesef kalecimiz Pawelek Bank Asya’da oynayamayacak. Bizden önce sözleşmesi de uzatılmadığı için yeni sezonda aramızda olamayacak. İskelette yer alacak tecrübeli oyuncularla anlaşmaya çalışacağız. Onlardan hangisine karar vereceğimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu. Konyaspor’da, yönetim kurulunun geçtiğimiz hafta başında yaptığı toplantıda belirlenen yeni dönem bütçesi gereğince para konusunda da temaslara vakit geçirmeden başlanacak. Vali Aydın Nezih Doğan başkanlığında bir toplantı yapmayı amaçlayan yönetim, ayrıca ikili temaslarda da bulanarak transfer ve borçların karşılanması için para kaynağı arayışlarını sürdürecek.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.