Tutuklanan Komiser: Mit'çinin Pkk Mailini Neden Kullandığı Kendisine Sorulsun

Tutuklanan Komiser: Mit'çinin Pkk Mailini Neden Kullandığı Kendisine Sorulsun

Polislere yönelik operasyonda komiserler M.G. ve S.D.’nin terör örgütü PKK ile ilgili mailler tespit edilen adsl hattını izlemeleri nedeniyle tutuklandığı belirtildi. Komiserlerin ifadelerine göre, PKK’nın kırsal alanda kullandığı bazı...

Polislere yönelik operasyonda komiserler M.G. ve S.D.’nin terör örgütü PKK ile ilgili mailler tespit edilen adsl hattını izlemeleri nedeniyle tutuklandığı belirtildi. Komiserlerin ifadelerine göre, PKK’nın kırsal alanda kullandığı bazı e-posta adreslerinin kullanıldığı adsl numarasının sahibi Elif B.’nin eşinin MİT mensubu olduğu ortaya çıktı. Söz konusu adsl numarasının sahibinin eşinin MİT’çi olduğunu bilmediklerini kaydeden Komiser S.D., bu konunun kendilerine değil PKK’ya ait elektronik posta adreslerini kullanan bu kişilere sorulması gerektiğini belirtti. S.D., “Örneğin niçin MİT mensubu işyerinden değilde kendine ait olan evden PKK’nın elektronik posta adreslerini kullanmıştır.” diye sorulması gerektiğini vurguladı.

Polislere yönelik operasyonda bugün 4 kişi daha tutuklandı. Tutuklananlardan iki komiser M.G. ve S.D.’nin tutuklanma gerekçesi ise PKK’ya ait olduğu ifade edilen mail adreslerinin kullanıldığı adsl numarasını takibe almaları olduğu kaydedildi.

Komiser S.D. sorgusunda kendisine isnat edilen suç ve delilleri görmek istediğini kaydetti. Hakim, delillerin dosyada bulunduğunu ve mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporun delil kapsamında olduğunu belirtti.

Komiser S.D. kendisine yönelik Elif B. adlı kişinin adsl numarasının takip edilmesi suçlamasıyla ilgili mahkemeden iki adet karar bulunduğunu anlattı. S.D., mülkiye müfettişinin mahkeme kararını irdeleme yetkisi bulunmadığını söyledi. Mahkeme ve TİB aracılığıyla verilen kararın uygulamaya konulduğunu belirten S.D., müfettişin bu kararı yorumlamasının, suç unsuru olduğunu iddia etmesinin dayanağı olmadığını ifade etti. Hukuksuzluk durumunda da kararı veren hakimlerin HSYK tarafından işlem başlatılarak ifadesinin alınması gerektiğini kaydetti. S.D. polislerin bu şekilde gözaltına alınması ve tutuklanmasının hiçbir ulusal ve uluslararası hukuk kurallarına uymadığını belirtti.

2009 ve 2011 yıllarında İstanbul TEM’de görev yaptığını belirten S.D., PKK masasında çalıştığını, terör örgütüne ait maillerin deşifre edilmesiyle 2011 ve 2012 yıllarında operasyonlar yapıldığını anlattı. Kendisine gösterilen adsl numarasının Ankara adresine kayıtlı olduğunu söyleyen S.D., teknik çalışmaları sırasında PKK’nın kırsal alanda kullandığı bazı e-posta adreslerinin Ankara’daki bu adresten kullanıldığını tespit ettiklerini belirtti.

Çalışmalarını detaylandırdıklarını ve adresin takibi için mahkemeye başvurduklarını anlatan S.D., ‘kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarıyla irtibatlı kişi’ olarak da gerekçesini belirttiklerini söyledi. Mahkemenin talebi kabul ettiğini belirten S.D. taleplerinin gerekçesiz olduğu iddialarının asılsız olduğunu vurguladı.

Emniyette, söz konusu adsl numarasının sahibi Elif B.’nin eşinin MİT mensubu olduğunu öğrendiğini ifade eden S.D. bu kişinin eşinin MİT mensubu olup olmadığını o an için bilme şanslarının bulunmadığını kaydetti. Numaranın sahibinin eşinin MİT mensubu olması konusunun kendisine değil PKK’ya ait elektronik posta adreslerini o adsl numarasından kullanan bu şahıslara sorulması gerektiğini söyleyen S.D. “Örneğin niçin MİT mensubu işyerinde değilde kendine ait olan evden PKK’nın elektronik posta adreslerini kullanmıştır veya üçüncü kişi durumunda olan eşine kullandırtmıştır gibi sorular MİT mensubuna sorulması gerekmektedir. Bizim yaptığımız sadece PKK ile mücadele kapsamında yapılmış faaliyettir.” dedi.

S.D. bu adsl numarasından o tarihlerde kullanılan elektronik posta adreslerinin TİB’den veya istihbarat dairesi verilerinden çıkartılarak dosyaya konulması halinde anlattıklarının gerçek olduğunun görüleceğini vurguladı.

Devlet memuru olması nedeniyle soruşturma için izin alınması gerektiğini hatırlatan S.D. bunun yapılmadığını söyledi.

Komiser M.G.’nin de aynı adsl numarasının izlemeye alınması gerekçesiyle tutuklandığı kaydedildi. Elif B. adına olan adsl numarasının izlenmesinin uzatılması talebinde imzası bulunduğunu belirten M.G., Elif B.’nin eşinin MİT mensubu olduğunu bilmediğini, emniyette kendisine bu konu sorulunca haberdar olduğunu anlattı. MİT personelinin farklı bir çalışma sistemi olduğunu söyleyen M.G., “Eşi adına bir adsl hattı olduğu ve MİT personeli olduğu tarafımızca bilinmediğinden bilerek ve isteyerek MİT personeli veya eşi hakkında izleme kararı aldırmamız mümkün değildir.” dedi. M.G. mevzuattan kaynaklanan görevini yerine getirdiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.