Tuskon’un Tahsisli Arazisi Yeniden İhaleye Çıktı

Tuskon’un Tahsisli Arazisi Yeniden İhaleye Çıktı

Bahçelievler Yenibosna’da bulunan, daha evvel Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) ihale ile tahsis edilen kamu arazisi yeni bir ihale ile satışa sunuldu. Arazinin toplam alanı 36 bin 174 metrekare. Ataşehir’de, Emlak...

Bahçelievler Yenibosna’da bulunan, daha evvel Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) ihale ile tahsis edilen kamu arazisi yeni bir ihale ile satışa sunuldu. Arazinin toplam alanı 36 bin 174 metrekare.

Ataşehir’de, Emlak Konut GYO’da yapılan iki oturumlu ihalenin ilkinde 13 teklif alındı. Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Sinan Ayoğlu’nun başkanı olduğu ihale komisyonu; kurumun Genel Müdür Yardımcısı Metin Tekin, Hukuk Müşaviri Nurettin Şam, Muhasebe Müdürü Ercan Alioğlu ile İhale ve Hakediş Müdürü Tülay Odakır’dan teşekkül etti.

Mesa Mesken’in teşekkür edip çekildiği ihalede sırası ile Doğa Şehircilik- Baş Yapı 90 milyon lira satış toplam geliri ve 15 milyon 300 bin lira şirket payı toplam geliri, Gül İnşaat 20 milyon lira satış toplam geliri ve 7 milyon lira şirket payı toplam geliri, Dağ Mühendislik 100 milyon lira satış toplam geliri ve 20 milyon lira şirket payı toplam geliri, Mustafa Ekşi-Aydın İnşaat 450 milyon lira satış toplam geliri ve 45 milyon lira şirket payı toplam geliri, DAP Yapı 65 milyon lira satış toplam geliri ve 11 milyon 700 bin lira şirket payı toplam geliri, Özülke İnşaat 70 milyon lira satış toplam geliri ve 10 milyon 500 bin lira şirket payı toplam geliri, Be-Ma İnşaat-Osmanbey Emlak 100 milyon lira satış toplam geliri ve 15 milyon lira şirket payı gelir toplamı, Astay GY-Atikpaşa İnşaat 257 milyon lira satış toplam geliri, 90 milyon lira şirket payı gelir toplamı, Tahincioğlu-Nida İnşaat 70 milyon lira satış toplam geliri ve 14 milyon lira şirket payı toplam geliri, Kuyumcukent GY 300 milyon lira satış toplam geliri, 96 milyon lira şirket payı toplam geliri, Eroğlu Yapı –Erkan Er Mühendislik 75 milyon lira satış toplam geliri ve 15 milyon lira şirket payı toplam geliri, Fuzul Yapı-Seha Yapı 33 milyon lira satış toplam geliri önerdi.

İhalenin 2. oturumunun yakında yapılacağı, kararın verileceği ifade edildi.

"MİLLİ EMLAK’IN TAPUYA ŞERH DÜŞMEMESİ GAYRİHUKUKİ"

İhale ile ilgili TUSKON’u temsil eden Avukat Hatice Kurban, Milli Emlak’ın araziyi Emlak Konut GYO’ya sattığının anlaşıldığını vurguladı. Emlak Konut GYO görevlileri, satış esnasında Milli Emlak’ın tapuya arazinin TUSKON’a ihale edildiği ile ilgili şerh düşmediğini kaydetti. Avukat Kurban, Milli Emlak’ın tapuya şerh düşmemesinin gayrihukuki olduğunu belirtti. İhale katılımcılarından Astay GY Proje Müdürü Enes Berse, kendilerine arazinin TUSKON’a kiralandığı ile ilgili hiç bir açıklama yapılmadığını ifade ederken, Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyon Başkanı Sinan Ayoğlu, arazinin tartışmalı olmadığını savundu. Ayoğlu, gerekli açıklamayı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapacaklarını beyan etti. 26 Aralık 2011’de yapılan ihaleye iki şirket katılmıştı. TUSKON’un galip ayrıldığı ihaleyi 2 Ocak 2012’de Maliye Bakanlığı onaylamış, 17 Ocak 2012’de de 1 senelik ön izin sözleşmesi yapılmıştı. Kamudan kaynaklanan gecikmeler sebebi ile TUSKON sene sonunda tekrar uzatma almıştı.

Teklif veren Satış Geliri Önerisi (TL)

Doğa Şehircilik-Baş Yapı 90 milyon

Gül İnşaat 20 milyon

Mesa Mesken Teşekkür etti

Dağ Mühendislik 100 milyon

Mustafa Ekşi-Aydın İnşaat 450 milyon

DAP Yapı 65 milyon

Özülke İnşaat 70 milyon

Be-Ma İnşaat-Osmanbey Emlak 100 milyon

Astay GY-Atik Paşa İnşaat 257,1 milyon

Tahincioğlu-Nida İnşaat 70 milyon

Kuyumcukent GY 300 milyon

Eroğlu Yapı-Erkan Er Müh 75 milyon

Füzul Yapı-Seha Yapı 33 milyon

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.