"Tüsiad'ın Açıklamaları İş Aleminde De Bıçağın Kemiğe Dayandığını Gösteriyor"

"Tüsiad'ın Açıklamaları İş Aleminde De Bıçağın Kemiğe Dayandığını Gösteriyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TÜSİAD'ın açıklamalarının artık iş dünyasında da bıçağın kemiğe dayandığını gösterdiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TÜSİAD'ın açıklamalarının artık iş dünyasında da bıçağın kemiğe dayandığını gösterdiğini ifade etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Öztrak, sözlerine dün yüzüne yumruk yiyen Bülent Tezcan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Yapılan saldırıyı kınayan Öztrak, "AKP iktidarı suçluluğun ve suçluların telaşı içinde cinnet geçiriyor. İktidar ülkeyi gerdikçe geriyor. Ama bugün TBMM'de milletin vekiline yumruk sallayanlar, mart ayında milletin sillesini yiyecekler." diye konuştu. Öztrak, atılan yumruktan dolayı AK Partili vekilde bir pişmanlık emaresi görülmediğini vurguladı.

Öztrak, bugün Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Bu cinayetin arka planındaki karanlık ilişkilerin halen aydınlatılamadığını kaydeden Öztrak, "Ancak rahmetli Mumcu'nun cesur kalbinin yaydığı ışık günümüzü aydınlatmaya devam ediyor. Mumcu'nun 1987'de Rabıta'da yazdığı karanlık ilişkiler ağı bugün yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının tapelerinde ve ses kayıtlarında yer alıyor. O karanlık ilişki ağı ülkemizin geleceğini karartıyor." şeklinde konuştu.

Ülkedeki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Öztrak, Türkiye'nin 22 Mayıs 2013 tarihinden bu yana her an ekonomik krize dönüşebilecek bir ortamda yaşadığını ifade etti. Konuşarak sakinleştirmek veya bir noktaya çekmenin güç olduğunu dile getiren Öztrak, 17 Aralık sonrası yaşanan tahribatı anlattı. "Piyasaları sakinleştirmek artık mümkün değil." diyen Öztrak, dolarların bol olduğu bir dönemin artık yaşanmadığını ve dolarların azaldığını, risk alma durumunun kalmadığını söyledi. TÜSİAD'ın açıklamaları konusunda ise Öztrak, bunları kendisinin de uzun zamandır söylediğini belirterek "TÜSİAD'ın bunları söylemesi, artık iş aleminde de bıçağın kemiğe dayandığını göstermektedir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.