Türkmenistan İle Türkiye Yeni Projeler İle İşbirliğini Büyütecek

Türkmenistan İle Türkiye Yeni Projeler İle İşbirliğini Büyütecek

Türkmenistan ile Türkiye arasındaki işbirliği imkanları Aşkabat'ta ele alındı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Devlet...

Türkmenistan ile Türkiye arasındaki işbirliği imkanları Aşkabat'ta ele alındı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un vizyoner politikası sonucunda Türkmenistan'ın elde ettiği başarılardan gurur duyduklarını kaydeden TOBB Başkanı Hısarcıklıoğlu, Türk iş dünyasının mensuplarının Türkmenistan ile karşılıklı çıkara dayalı işbirliğine büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkmenistan ile Türkiye'yi tarihten gelen dostluk, ortak tarih ve kültür değerlerinin birleştirdiğini kaydederek, ikili işbirliğinin arttırılması için bütün imkanların mevcut olduğunu kaydetti. Berdimuhamedov ile Hisarcıklıoğlu, işbirliği ilişkilerinin çeşitli sektörlerdeki yeni ortak projeler ile genişletilmesine yönelik konuları değerlendirdi. Taraflar, ülkeler arasında düzenli olarak yapılan fuarların, iş forumlarının, iş adamlarının arasındaki münasebetlerin iki ülke ticari ilişkilerine olumlu yansıdığını ifade ettiler.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik münasebetlerin geliştirilmesine verdiği destekden dolayı teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan'daki olumlu yatırım ikliminin bu ülkede yabancı şirketlere iş yapma imkanı sağladığını belirtti. TOBB Başkanı, Türk işadamlarının bundan sonra da Türkmenistan'daki kalkınma programında yer almak istediğini kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.