Türklerin Japonları duygulandıran jesti

Türklerin Japonları duygulandıran jesti

Ahmet Yenilmezle Meramda İftar Sofrası programının dünkü konukları Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile Japonyada Türk Hayranları adlı grup kuran üniversite öğrencileriydi.

Konya Televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanan ve büyük beğeniyle izlenen “Ahmet Yenilmez’le Meram’da İftar Sofrası” programının dünkü konukları Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile Japonya’da “Türk Hayranları” adlı grup kuran üniversite öğrencileriydi. Türkiye'yi daha yakından tanımak için düzenledikleri gezide ilk durak olarak Konya'ya geldiklerini belirten topluluğun temsilcisi Izumi Saito, “İki ülke arasında tarihi bir bağ var. İlişkilerimizin tarihçesi Ertuğrul Fırkateyni olayına dayansa da biz Japonları en çok duygulandıran bir olay da İran – Irak savaşları esnasında gerçekleşti. Saddam Hüseyin, ülkesindeki yabancıların gitmesi için süre vermişti. Biz Japonlar olarak böyle sıra dışı durumlarda ne yapacağımızı bilemeyiz. Irak’taki Japonları THY ile Türkiye kendi ülkesine getirdi. Bu olay bizleri çok duygulandırmıştır” dedi.
“YHT İKİ BAŞKENTİ BİRBİRİNE BAĞLADI”
Önceki gün hizmete giren Konya – Ankara Hızlı Tren’inin önemine dikkat çeken Sorgun ise, “Bu hizmet, Selçuklu’nun payitahtı Konya ile Türkiye’nin başkenti Ankara’yı birbirine bağlamıştır. Konya’mıza her alanda büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.