‘Çalışanlar ve emeklilerin hakları gasp edildi’
Milyonlarca asgari ücretlinin yüzde 28,5 puanlık zammının gasp edildiğini ifade eden Ekici, emeklilerin de sefalete mahkûm edildiğini söyledi.
Türkiye’deki gelir adaletsizliğindeki uçurumu anlatan Hasan Ekici, şunları söyledi:
“Türkiye’de 16 milyon kişi toplam servetin yüzde 81’ine sahip. Bu servetlerin yüzde 77’si gayrimenkulde, yaklaşık yüzde 13’ü döviz yatırımlarında, geri kalan yüzde 10’luk dilim de mevduatta.Kur Korumalı Mevduat ile yapılan servet transferlerini de bir kenara yazın lütfen. Bu, Türkiye’nin bir yüzü. Madalyonun diğer yüzünde milyonlarca işçinin 28,5 puanlık zammı gasp edildi. Memur emeklileri ve memurların zam oranı yüzde 11,5 ile resmi enflasyonun 4,2 puan altında kaldı”
EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINA TEPKİ
2025 yılı asgari ücret rakamı ve emekli maaşları üzerinde de iktidara yüklenen Ekici, şöyle konuştu: “Bugün, iktidar en düşük emekli maaş alanlara bir müjde daha verdi ve en düşük emekli maaşını 14 bin 469 TL olarak açıkladı. Haydi 22 bin TL olan asgari ücreti geçtik, 21 bin TL olan açlık sınırını da geçtik en düşük emekli maaşını 15 bin TL’ye de mi düzleyemediniz? Anlaşılan emeklilerimize 531 TL daha veremeyecek durumdasınız.”
ERDOĞAN’IN FAİZ-ENFLASYON TEZİNE ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezini yeniden gündeme getirmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ekici, “300 bin liralık evin 3 milyona çıkması bu anlayış yüzünden olmuştu. Milletin evinin kirasını, faturasını ödeyemez hale gelmesinin sebebi bu ‘nas var’ anlayışıydı” ifadelerini kullandı.
DAVUTOĞLU DÖNEMİNİ HATIRLATIP HESAP SORDU
Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı dönemindeki ekonomik göstergeleri de anımsatan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, sözlerini şöyle noktaladı:
“2016’da,sn Davutoğlu döneminde 50 milyar olan borç faizleri, bu dönem 1 trilyon 950 milyara ulaştı. Dile kolay, 8 yılda neredeyse 39 kat artış. Enflasyon, kur deseniz katbekat arttı.
‘Nas var’ deyip 1 trilyon 950 milyarlık faiz borcu ne ara yapıldı? Neden yapıldı? Bu borcun anaparası hangi hayırlı işlere harcandı? Vatandaş bu hayrın karşılığını neden hala göremiyor?”
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.