Türkiye'nin ilk taklit ürün sergisi İstanbul'da

Türkiye'nin ilk taklit ürün sergisi İstanbul'da

İlk kez 2010 yılında Grup Ofis Marka & Patent tarafından Ankara'da gerçekleştirildiğinde büyük yankı uyandıran ''Taklit Ürünler Sergisi'' bu kez kapılarını İstanbul'da açıyor.

Taklit ürün ve markalarla mücadele temasıyla Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve Grup Ofis Marka & Patent işbirliği ile gerçekleşecek sergi 13-21 Nisan Aqua Florya AVM ve 27 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Trump AVM'de ziyaretçileri ile buluşacak.

Marka bilincini geliştirme ve taklit ürünlerin tehlikelerine yönelik toplumsal farkındalık yaratmanın amaçlandığı sergide; saatten cep telefonuna, parfümden çantaya, ayakkabıdan oyuncağa kadar yaklaşık 80 tescilli marka, taklitleriyle yan yana sergilenecek.

Grup Ofis Marka & Patent Genel Müdürü Sevinç, açıklamalarında taklit ürünlerin sakıncalarına da değindi, toplum bilincinden yoksun ticari kişi ve kuruluşlar tarafından artık pek çok alanda yaygınlaşan hatta çocukların oyun malzemelerinden çeşitli ilaç ve kozmetik ürünlere kadar taklit edilen bir sektör yaratıldığının altını çizerek, tüketicilerin sağlık ve güvenliğini tehdit eden, ucuz, standartlara uymayan ve tehlikeli malzemelerden üretilen ürünlerin ciddi riskler taşıdığını belirtti.

Buna ek olarak, emek ve ticari hırsızlık ile yapılan taklit mal üretiminin yasadışı olduğunu ve taklit ürünlerin satın alınmasıyla bu yasadışı faaliyete ortaklık edildiğini, böylece normal şartlarda desteklemekten kaçınacağımız bu döngüye cebimizden çıkan para ile doğrudan doğruya katkı sağladığımızı belirten Sevinç, taklidin ekonomiye verdiği zarara da değinerek, aynı zamanda ülkemizin itibarını zedelediğine de dikkatleri çekti.

Sevinç, ''Son dönemde taklitçilik ile mücadele kapsamında önemli adımlar atıldığını, caydırıcı unsur teşkil edecek cezai yaptırımlar getirilmesi yönünde çalışmaların da hızlandığını görüyor ve tüketicilerde bilinç oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.