Türkiye’nin gözdesi

Türkiye’nin gözdesi

13 Eylül 2014 tarihinde oynanan Balıkesirspor maçıyla açılan ve son yılların en güzel stadlarından biri olarak gösterilen Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu birçok önemli organizasyona imza atmaya devam ediyor

17 Ekim 2012 tarihinde temeli atılan 2014-2015 sezonunda Atiker Konyaspor'un Balıkesirspor'u 2-0 yendiği mücadele açılan Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu birçok önemli organizasyonlara imza atmaya devam ediyor. Bu sezon A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi oynadığı Grup Eleme maçları, PTT 1.Lig Play Off Finali Konya'da oynandı. Son olarak 13 Ağustos 2016 tarihinde oynanacak olan Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa  Finali'de Konya'ya verildi. Bu sezon önemli organizasyonlara imza atan ve üstesinden gelen Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu, 2016-2017 sezonu öncesi Süper Kupa Finali'ne ev sahipliği yapacak. Oynanacak maçın şehre önemli bir gelir kaynağı olması bekleniliyor.

FRANSA'NIN YOLU KONYA'DA AÇILDI

Konya'da oynanan maçlar öncesi Fransa yolu zor gözüken A Milli Takım'ın şampiyona yolu Konya'da açıldı. Konya'da oynanan maçlarda 7 puan toplayan A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası yola Konya'dan geçti. 3 Eylül 2015 tarihinde Letonya'yı ağırlayan Milli Takım, Letonya ile 1-1 berabere kaldı. 3 gün sonra Hollanda'yı ağırlayan A Milli Takım, Portakalları 3-0 yenmeyi başardı. Deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenmeyi başaran A Milli Takım, son maçında Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu'nda İzlanda'yı ağırladı. Maçın son dakikalarında Selçuk İnan'ın attığı golle 2016 Avrupa Şampiyonası'nın yolunu tuttu.

SÜPER LİG'E ÇIKAN 3.TAKIM KONYA'DA BELİRLENDİ

27 Mayıs tarihinde PTT 1.Lig Play Off Finali Konya'nda oynandı. Adanaspor ve Kardemir Karabükspor'dan sonra Spor  Toto Süper Lig'e çıkan son takım Konya'da belirlendi. Play Offlarda Balıkesirspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan ve evinde Balıkesirspor'u 1-0 yenen Alanyaspor ile deplasnada Elazığspor'a 3-2 yenilen evinde ise 2-1 yenen Adana Demirspor PTT 1.Lig Play Off Finali'nde Konya'da karşı karşıya geldi. İlk yarısı 1-1 biten maçın 90 dakikası ve 120 dakikası aynı skorla bitti. İki takım birbirine yenişemedi. Penaltılarda Adana Demirspor'u 3-1 yenen Alanyaspor Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım oldu. Alanyaspor tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

SÜPER KUPA FİNALİ KONYA'DA OYNANACAK

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 34 maçta 25 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 79 puan toplayarak şampiyon olan Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray Süper Kupa Finali'nde Konya  Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. 13 Ağustos tarihinde oynanacak maçın karnaval havasında geçmesi bekleniliyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek taraftarların şehre önemli bir gelir kaynağı olması bekleniliyor. Taraftarlar biletlerin satışa çıkmasının ardından otel ve uçak rezervasyonlarını yaptırması bekleniliyor

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum