Türkiye'nin en büyük holdingi bu şirketini satma kararı aldı

Türkiye'nin en büyük holdingi bu şirketini satma kararı aldı

Türkiye'nin en büyük holdingi olarak bilinen Koç Holding, herkesin bildiği gıda firmasını satma kararını duyurdu.

Türkiye'de onlarca şirketiyle faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük holdingi olarak bilinen Koç Holding, dev gıda şirketini satacağını duyurdu. Koç Holding'in Türkiye genelinde firmalarında binlerce kişi istihdam ediliyor. İstihdama ve ekonomiye katkısıyla dikkat çeken Koç Holding'in bu firmayı satacak olması herkesi şaşırttı. Satışa çıkarılan firmanın ismi Tat gıda. Özellikle salçalarıyla market reyonlarında yoğun ilgi gören Tat Gıda'nın satılmasına karar verildi.

tat-satista.jpg

56 YIL ÖNCE BURSA'DA KURULDU

Tat Gıda 1967 yılında Bursa'da kuruldu. Domates ürünlerini işlemek amacıyla kurulan marka kısa sürede bir dev haline geldi. 56 yıldır büyümesini devam ettiren şirket için kısa süre önce satış kararı alınmıştı. Tat Gıda gibi dev bir şirketi kimin satın alacağı merak ediliyordu.

tat-satiliyor.webp

TAT GIDA'YI BU FİRMA SATIN ALACAK

Son günlerde yaşanan dikkat çekici gelişmelerle birlikte Tat Gıda'ya müşteri çıktı. Söz konusu müşteriyi de tüm Türkiye tanıyor. Edinilen bilgiye göre Tat Gıda'yı satın almak isteyen firmanın ismi Dardanel. Türkiye'de ton balığı denince akla gelen Dardanel markası Tat Gıda'yı da bünyesine katmak için girişimlere başladı. Bahsi geçen girişimler kapsamında Koç Holding'e bir teklif sunulacağı öğrenildi. Bu teklif Koç Holding tarafından kabul görürse Tat Gıda, Dardanel'e satılmış olacak. Böylece Dardanel gıda alanındaki faaliyetlerini daha da güçlendirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum