Türkiye’den Kosta Rika’ya ‘serbest Ticaret’ Çağrısı

Türkiye’den Kosta Rika’ya ‘serbest Ticaret’ Çağrısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kosta Rika’nın Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını (STA) bir an evvel imzalaması ve uygulamaya koyması gerektiğini söyledi. Zeybekci, Kosta Rika Dışişleri Başkanı Manuel Gonzalez Sanz ile Feriye Lokantası’nda...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kosta Rika’nın Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını (STA) bir an evvel imzalaması ve uygulamaya koyması gerektiğini söyledi.

Zeybekci, Kosta Rika Dışişleri Başkanı Manuel Gonzalez Sanz ile Feriye Lokantası’nda öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Zeybekci, Türkiye’nin Kosta Rika’ya önem verdiğini vurgulayarak, “Bunun bir gereği olarak ülkeye 1 ay evvel büyükelçilik açtık. Dün de Kosta Rika Türkiye’de büyükelçilik açtı." dedi. Kosta Rika’nın Afrika’nın ortasında bulunduğunu belirten Zeybekci, ayrıca şunları ifade etti:

“Ülke bizim yararlanacağımız bir bölgede. Diğer taraftan Kosta Rika’nın Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı bir STA var. Bizim de AB ile Gümrük Birliği anlaşmamız var, bu nedenle otomatik olarak Kosta Rika’nın Türkiye’ye karşı bu STA haklarından yararlanması gibi bir durum söz konusu. Biz bu dönemde bir an evvel Kosta Rika ile STA imzalamamız gerektiğini ifade ediyoruz. 2013 Ekim ayında bir yerde tıkandık, şu an Sanz’ın da teşviki ile inşaallah en kısa sürede STA görüşmelerini tamamlayıp, imzalayıp, uygulamaya geçmek niyetindeyiz.”

Zeybekci, STA’nın yürürlüğü ile ithalat ve ihracatın önemli oranda artacağına işaret etti. Kosta Rika’da ticaret forumu tertip etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kosta Rika Dışişleri Başkanı Manuel Gonzalez Sanz ise yemekte ortak yatırım imkanları ve ticaretin ele alındığını anlattı. Sanz, iki ülkenin ticari bağlarını artırarak ilerleyebileceğini kaydetti.

Açıklamaların ardından Zeybekci ve Sanz bir birine plaket takdim etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.