Türkiye'den Gönderilen Ramazan Yardımı Somali’de İhtiyaç Sahiplerine Ulaştı

Türkiye'den Gönderilen Ramazan Yardımı Somali’de İhtiyaç Sahiplerine Ulaştı

Hayırsever Türk insanının gönderdiği Ramazan yardımları, Kimse Yok Mu derneği aracılığıyla savaş, açlık, yoksulluk ve kıtlık pençesinde kıvranan Somalililere ulaştı.

Hayırsever Türk insanının gönderdiği Ramazan yardımları, Kimse Yok Mu derneği aracılığıyla savaş, açlık, yoksulluk ve kıtlık pençesinde kıvranan Somalililere ulaştı. Dernek, fakir halkın Ramazanı rahat geçirmesi için ihtiyaç sahibi bin aileye, 25 kiloluk pirinç, makarna, şeker, un, yağ gibi temel ihtiyaçların bulunduğu gıda paketi dağıttı.

Kimse Yok Mu derneğinin ulaştırdığı paketlerin dağıtımına, Hollanda ve Almanya'dan gelen gönüllüler ve Bedir Okulu öğretmenleri yardım etti.

Yardım dağıtımlarını organize eden Mogadişu şehri Türk okulları sorumlusu Bilal Kaya, yapılacak yeni yardımlarla daha çok yoksula ulaşabileceklerini ifade etti.

Yardımların kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren kent sakinleri, Somali ile Türk halkının kardeş olduğunu, Somali halkının, hayırsever Türk insanının bu zor süreçte verdiği desteği asla unutmayacağını ifade etti.

Kimse Yok Mu, son zamanların en sıkıntılı dönemlerini yaşayan Somali'nin başkenti Mogadişu’da dağıttığı kumanyaların yanı sıra, Ramazan boyunca her gün bin kişiye de iftar yemeği vermeye devam ediyor.

Mogadişulu yetimleri de unutmayan Kimse Yok Mu, 2 yetimhanede barınan toplam 500 çocuğa da yardım ulaştırdı. Dernek adına konuşan Mehmet Bozbağ, "Kimse Yok Mu Derneği'nin amacı sadece Allah rızası. Ramazan ayının insanlara yaşattığı birlik, beraberlik ve yardımlaşma, dayanışma noktasında Türk milletinin her kesiminden kişinin gönlünü kattığı yardımları, açlıktan ölen ve dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık dramına sahne olan Somali'ye uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Somali halkının açlık ve sefaletin pençesinde olduğunu ifade eden Bozbağ, yardımların devam edeceğini bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.