Türkiye'deki Suriyeli sayısı arttı

Türkiye'deki Suriyeli sayısı arttı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısının 7 bin 559 olduğunu bildirdi

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, AFAD, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği emrine 2 milyon TL daha gönderdi, bugüne kadar tahsis edilen toplam acil yardım ödeneği ise 17 milyon 750 bin TL oldu.

Sınırın hemen ötesinde bulunan yaklaşık bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına günlük olarak kumanya dağıtımı yapılıyor.

23-24 Eylül tarihlerinde 8 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı kendi istekleri ile ülkelerine döndü, 40 kişi Türkiye'ye giriş yaptı.

Bugüne kadar Türkiye'ye 18 bin 498 Suriyeli geldi, 10 bin 939 Suriyeli de ülkesine geri döndü. Bugün itibariyle Türkiye'de 7 bin 559 Suriyeli bulunuyor.

Türkiye'ye gelen Suriyelilerden 22'si refakatçi, 34'ü hasta ve yaralı olmak üzere toplam 56 kişi hastanede bulunuyor.

Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak AFAD'ın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler veriliyor.

Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.