Türkiye "Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı"na 100 Firma İle Katıldı

Türkiye "Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı"na 100 Firma İle Katıldı

Amsterdam yakınlarındaki Vijfhuizen'de düzenlenen Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı’nda (IFTF) Türkiye, 100 katılımcı firma ile yer aldı. 40 ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı dünyanın en büyük uluslararası çiçek fuarı IFTF 2014’e,...

Amsterdam yakınlarındaki Vijfhuizen'de düzenlenen Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı’nda (IFTF) Türkiye, 100 katılımcı firma ile yer aldı.

40 ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı dünyanın en büyük uluslararası çiçek fuarı IFTF 2014’e, bu yıl geçen yıllara göre ilgi büyüktü. Günde yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği fuara, Türkiye’den Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (OAİB) ve birçok firma katıldı.

“TÜRKİYE’NİN ÇİÇEKÇİLİK ALANINDA ÖNÜ PARLAK”

Dünya Bahçe Bitkileri ve Çiçekçilik Kurumu Başkanı Vic Krah, çiçekçilik sektöründe dünyada yükselen ekonomiye nazaran, “Bu sektörde henüz potansiyelini kullanmamış bölgeler de var. Bazı ortaya çıkan pazarlar ve üretici ülkeler var. Türkiye de bunlardan bir tanesi. Türkiye, dünya üzerindeki pozisyonu itibari ile hem Asya'nın hem de Avrupa'nın bir parçası olması bakımından, çok farklı özellikleri olan bir ülke. Türkiye'nin durumunu çok parlak ve önemli gördüğümü söylemek isterim.” ifadelerini kullandı.

Kendisinin aynı zamanda Antalya Expo 2016 komisyonunda yer aldığını belirten Krah, "Antalya Expo'sunun çalışmalarını çok yakından takip ediyorum. Dünyanın kurtuluşunun, materyal teknoloji ve binalar üzerine değil, esas doğa üzerine, bitkiler üzerine olacağını ve bizim görmemiz gereken gerçek durumun bu olduğunu belirtmek isterim. Dünya'ya, çocuklarımızın geleceğinin, bitkiler ve doğa ile bağlantılı olduğunu göstermesi bakımından önemli." dedi

2016'DA FUARA ANTALYA EXPO EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Konu ile ilgili IFTF 2014 fuarındaki bir Türk standında değerlendirmede bulunan Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (OAIB) Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, uluslararası çiçek fuarına yaklaşık 11 yıldan beri katıldıklarını söyledi. Bağdatlıoğlu "Bu yıl özellikle bu fuar bizim için daha büyük önem taşıyor. Çünkü 2016’da Antalya Expo olarak fuara biz ev sahipliği yapacağız. Bu başarıda başta devletimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve ihracatçılarımızın payı büyük oldu. Fuarda 40 ülke direk, 100 ülke de katılımcı olarak yer alıyor. Bunun yanı sıra gün boyu on binlerce kişi de fuarı gezme fırsatı buluyor. Dolayısıyla yaklaşık 140 ülkeye kendimizi doğrudan tanıtma fırsatı buluyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.