Türkiye savaşa girer mi?

Türkiye savaşa girer mi?

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda meydana gelen patlamanın perde arkasını ve muhtemel sonuçlarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu açıkladı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın hemen ardından Libya zirvesi için Paris'e hareket eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu saldırıyı, Türkiye’yi Suriye’ye çekmeyi hedefleyenlerin yapmış olabileceğini belirtti.

Patlamanın gerçekleştiği alanda Suriye Ulusal Konseyi (SUK) yetkililerinin de yardımlarla ilgili olarak zaman zaman bulunduklarını belirten Davutoğlu, hedefin, insani yardımları ve Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmasını engellemek olabileceğini kaydetti.

Paris yolunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Davutoğlu "Türkiye savaşa girer mi" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Muhalefetin, Suriye'deki olaylardan Türkiye'yi sorumlu tutmaları yanlış. Bakın yanı başımızda iç savaş yaşanıyor. Biz, savaşın Türkiye içindeki etkisini minimumda tutmaya çalışıyoruz. 20 sene önce Irak'ta Saddam, Kürtlerle savaştığında Kürt gruplar gelmedi mi Türkiye'ye? Böyle mi karşılanmışlardı? Türkiye o gün müdahil olmadı diye mültecilerin gelmesi engellendi mi? Şimdi ise 2 yıldır çatışmayı sınır ötesinde tutabiliyoruz. Mültecileri kamplara yerleştiriyoruz. 

Biz, önümüzdeki dönemde de dikensiz gül bahçesinde olmayacağız. Ama bir ülkenin yönetiminin başarısı o dikenler arasından gül yetiştirmektir. Bırakın gülü çınar yetiştirmektir. Bunlar kolay mı sanıyorsunuz? Acaba bir haftada kaç olay önleniyor, biz kaç geceyi uykusuz geçiriyoruz? Herkesin bu risklerin, tehditlerin farkında olması lazım. Bölge türbülansa girdi, ama Türkiye'yi savaşa sokmadan emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Buna rağmen itham ediliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.