Türkiye Sanatçılar Birliği Kurulu’ndan ‘terör Yasası’na Tepki

Türkiye Sanatçılar Birliği Kurulu’ndan ‘terör Yasası’na Tepki

Türkiye Sanatçılar Birliği Kurulu Başkanı İnci Özdil, ‘Terörü sona erdirme ve Toplumsal Bütünleşmeyi Güçlendirmeye dair Kanun'a tepki gösterdi. Sanatçılar Kurulu Başkanı İnci Özdil yaptığı yazalı açıklamada, Vatanın bölünmez...

Türkiye Sanatçılar Birliği Kurulu Başkanı İnci Özdil, ‘Terörü sona erdirme ve Toplumsal Bütünleşmeyi Güçlendirmeye dair Kanun'a tepki gösterdi.

Sanatçılar Kurulu Başkanı İnci Özdil yaptığı yazalı açıklamada, Vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacak 110 Milletvekili aradıklarını söyledi.

Özdil açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "PKK terörünü ve Türkiye'nin bölünme sürecini yasal hale getirmeye çalışan ‘Terörü sona erdirme ve Toplumsal Bütünleşmeyi Güçlendirmeye dair Kanun' tersten okunduğunda asil anlamının ve amacının ne olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu yasa Türkiye'yi bölme yasasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na aykırı ve vatana ihanet suçudur. Türkiye'nin toprak bütünlüğüne ihanet eden bir yasadır. Buna onay verenler Türk Milleti'nin önünde yargılanacaklardır. Kürtçü faşist ideolojinin IŞID'i olan PKK'yi tanıma yasasıdır. Onların yapmış olduğu katliamları tanımak anlamına gelir. Daha yeni şehit teğmen Emre As'ımız toprağa vermiş bulunmaktayız. Bu yasayı teklif edenlerin hiç mi vicdanları sızlamıyor?"

Meclis komisyonlarında teklif edilen bu yasanın teröriste silah bıraktırma değil, Türk askerine silah bıraktırma yasası olduğunun ifade edildiği açıklama şöyle devam etti: "Askerimize ve Türkiye Cumhuriyeti'ne terörist karşısında boyun eğdirme yasasıdır. Terörü sona erdirme değil, terörü ve teröristi başa çıkarma yasasıdır. Bu yasa iptal edilmediği takdirde kamu vicdani büyük yara alacaktır. Vatan savunmasına büyük bir darbe indirilmek istenmektedir. Türk Milleti buna asla izin vermeyecektir. Meclise yolladığımız vekilleri Anayasal görevlerini yerine getirmeye çağırmıyoruz. TBMM'de vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çakacak 110 milletvekilini arıyoruz. Teröristi ve işbirlikçisini koruyan, Türk topraklarını bölmeye çalışan bu yasaya iptal için Anayasa Mahkemesi'ne götürecek 110 milletvekilini göreve çağırıyoruz, ettikleri yeminin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.