Türkiye' nin 3. büyük tesisiyiz

Türkiye' nin 3. büyük tesisiyiz

Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “İlkleri gerçekleştirdiğimiz doğru. Konya'dan dünyaya açıldık. Bize bu gücü önce Allah, sonra da bize inanan halkımız verdi. Onlar mutlu oldukça bizim de yüzümüz gülüyor” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'i ziyaret etti. Ziyarette, Büyükhelvagil, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “17 farklı kalite ve sistem sertifikası ile alanında ilk ve tek konumdayız. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyoruz. Helvacızade A.Ş, 130 yıldır varlığını sürdürüyor.  ISO 9002 Kalite Yönetim Sistemi’ni Türkiye’de ilk kez biz uyguladık. ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemini de dünyada sektöründe ilk kez uygulayan firmayız. Bu nimetlerin hepsi bize Allah, tarafından verildi. Mutluyuz. İnsanların mutluluğu için çabalıyoruz” dedi.

TÜRKİYE' NİN 3. BÜYÜK TESİSİYİZ

Kısa süre içinde kabul gördüklerini, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını dile getiren Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye'nin 3. büyük tesisi haline geldiklerini ve bu süreç içinde çok çalıştıklarını kaydetti. 5 kıtaya ve 72 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Büyükhelvacıgil, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'den daha önce hiç ürün ihraç edilmemiş ülkelere şimdi mal gönderiyoruz. Hizmet ağımızı daha da artırdık. Bunu yaparken aile kurallarımızdan ve birlikteliğimizden de taviz vermedik. Başarımızın ve çoğu kesim tarafından kabullenişimizin altında yatan sebepte bu.”

KALİTELİ ÜRETİM BAŞARIYI ARTIRDI

 Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil; gerek babası gerekse kardeşinden büyük destek ve yardım görerek, bugünlere geldiğini söyledi. Babası Kadir Büyükhelvacıgil'in kendilerine çok güvendiğini kaydeden Büyükhelvacıgil, “Babam, bize çok güvenirdi ve hep destek olurdu. Gerçekten çok öngörülü bir insandı. Gelecekte daha sağlam adımlar atmak için kardeşim Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Aile Anayasamızı” oluşturdu. Şirketimiz, her geçen gün büyüyordu ve ailemizin bireyleri de kalabalıklaşıyordu. Türkiye'de hiç kimse daha önce böyle birşey düşünüp, yapmamıştı. Kardeşim, yaptığı çalışmalar ile geleceğimizi teminat altına aldı” açıklamalarında bulundu.

İLK TÜRK MARKASI BİZ OLDUK

Büyük gurur yaşadıklarını ve bu gururun gerçek sahibinin Türk halkı olduğuna dikkat çeken Büyükhelvagil, “Türkiye'nin ilk doğal besin destekleri markası ve dünyanın en zengin soğuk pres bitkisel yağ besin destekleri serisi Zade Vital, İsviçre’de gerçekleştirilen Vitafoods Europe 2014’e katılan tek Türk markası oldu” dedi. Daha sonra şunları kaydetti: “Türkiye'nin  sağlık AR-GE'si alanında uluslararası ölçekte başarılı çalışmalar yaptığını ve markalar oluşturduğunu tüm dünyaya gösterdik. Önceki yıllarda eczanelerde hep yabancı marka ilaçlar vardı. Türk markasının olmaması bizi derinden üzüyordu.  Eczanelerde yer alan ilk Türk markası biz olduk. Türkiye'de 100 küsür ilaç markası var. Biz tamamı ile doğal ürünler üretiyoruz. Dünyanın önde gelen bitkisel sıvı yağ üreticilerinden Helvacızade tarafından, Türkiye’nin ilk bitkisel besin desteği markası olarak üretilen Zade Vital; Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR işbirliğiyle geliştirildi. 2 yıl boyunca stabilite analizleri (ARGEFAR) tarafından yapılarak tüm ürünlerin kalitesi tescil edildi.” Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da Büyükhelvacıgil'i tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.