Türkiye İle St. Vincent Ve Grenadinler Arasında Anlaşma İmzalandı

Türkiye İle St. Vincent Ve Grenadinler Arasında Anlaşma İmzalandı

Karayip Topluluğu (CARICOM) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere St.

Karayip Topluluğu (CARICOM) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere St. Vincent ve Grenadinler’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu St. Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves ile biraraya geldi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Başbakan Gonsalves, Türkiye ile St. Vincent ve Grenadinler Ekonomik İşbirliği Anlaşmasını imzaladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre imza töreninde konuşan Ahmet Davutoğlu ekonomik işbirliğinin yanı sıra iki ülkenin kültürel konularda paylaşımda bulunmaları ve uluslararası konularda da birlikte hareket etmelerinin önemini vurguladı ve imzalanan ekonomik işbirliği anlaşmasının iki ülke için de yararlı olacağını söyledi.

Bakan Davutoğlu ayrıca CARICOM Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne özel konuk sıfatıyla katıldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Karayip ülkeleri ile üst düzey ilişkilerinin özellikle son iki yılda arttığını söyledi.

Karayiplerin zengin ve tarihi kültürüne her zaman ilgi duyduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin bölgeyle olan ikili ve ticari ilişkilerini geliştirmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin Karayip ve Latin Amerika ülkelerinde bulunan büyükelçiliklerinin sayısının hızla arttığını ifadeyle, Panama ve Kosta Rika’da açılacak büyükelçiliklerle bölgedeki büyükelçilik sayısının 12’ye ulaşacağını belirtti.

Türkiye’nin dünyada yükselen donör ülkeler arasında yer aldığını kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, geçen yıl Türkiye’nin Karayipler Kalkınma Fonu’na 2 milyon dolar katkı yaptığını hatırlattı ve “Fona bu yıl için de 2 milyon dolar katkı sağladık. Böylece Karayipler Kalkınma Fonu’na olan toplam yardımımız 8 milyon dolara ulaştı." dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu konuşmasında Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi 2015-2016 dönemi geçici üyeliği adaylığı için de destek istedi. “Türkiye’nin, bölgesel ve uluslararası alanda çok hızlı gelişme ve değişimlerin olduğu bir dönemde küresel barış ve güvenliğe çok önemli katkı sunabileceğine inanıyoruz.” diye konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin önceki geçici üyeliği sürecinde BMGK gündeminde olan küresel sorunlara kalıcı ve kapsamlı çözüm bulmak için aktif çaba sarf ettiğini, BM üyelerinin tekrar destek vermesi halinde yeni dönemde de aynı çabayı sergileyeceğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.