" Türkiye İle Azerbaycan Arasındaki Turizm Potansiyeli Yansıtılamıyor"

" Türkiye İle Azerbaycan Arasındaki Turizm Potansiyeli Yansıtılamıyor"

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki turizmin potansiyelini yansıtılamadığını söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki turizmin potansiyelini yansıtılamadığını söyledi. Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin ev sahipliğinde Azerbaycan’da faaliyet gösteren turizm şirketi temsilcileri ile yapılan kahvaltılı toplantıdan sonra basına açıklamada Arslan, geçtiğimiz yıl yakalanan 600 bin kişilik hedefin bu yıl 700 bine çıkarılması yönünde çalışmalar yapacaklarını bildirdi. Toplantıda geçen sene turizm sezonunda karşılaşılan sorunlar ve 2014'le ilgili hedefler konuşuldu.
Basına açıklamalarda bulunan turizm şirketi yöneticisi Habip Babayev ise Azerbaycanlıların Türkiye'deki turizm potansiyeli hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Özellikle sağlık turizmi ve termal tesisiler konusunun yeteri kadar tanıtılması durumunda ülkeden Avrupa'ya giden 40 binden fazla hastanın önemli bir bölümünün Türkiye'ye yöneleceğini söyledi. Babayev, '' Şirket olarak biz Avrupa'ya giden hastalardan ilk etapta 5 binini Türkiye'ye yönlendirmek istiyoruz. '' dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.