"Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hukuk Devleti Olmaktan Çıktı"

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hukuk Devleti Olmaktan Çıktı"

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren polislere yönelik düzenlenen operasyonların hukukda bağdaşmadığını belirterek, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk devleti olmaktan...

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren polislere yönelik düzenlenen operasyonların hukukda bağdaşmadığını belirterek, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk devleti olmaktan çıkmıştır." dedi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Harmandar, emniyet camiasında sözde paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonları eleştirdi. Harmandar, demokrasilerin temelini kuvvetler ayrılığının oluşturduğunu ifade etti. Adaletin olmadığı yerde zulmün olduğuna değinen Gani Harmandar,"Yasama, yürütme ve yargı erkleri birbirinden ayrı olmalıdır. Eğer bu üç unsur bir kişide ya da grupta toplanırsa orada demokrasiden ve hukuktan bahsedilemez. Malasef ülkemizde yaşanan son süreçte hukuka güven azalmış, mahkeme kararları hep tartışılmış adalete güven yerlerde sürünür hale gelmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır." dedi.

PARALEL YAPI BAHANESİYLE HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINDI

17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ülkeyi sarstığına da dikkat çeken Türk Büro Sen Şube Başkanı,"17- 25 Aralık operasyonları ülkeyi sarstı. Ucu başbakana kadar dayanan milyonlarca dolarlık ihale ve İran'a altın kaçakçılığı söz konusuydu. Sıfırlanan paralar, tapeler konuşulur oldu. 3 bakanın çocukları göz altına alındı ve daha sonra 4 bakan görevlerinden oldu. Başbakana göre bu operasyon paralel yapının işiydi. Sonuçta polise operasyon yapıldı. Sulh Ceza Hakimlikleri kuruldu. Paralel yapı bahanesiyle hukuk ayaklar altına alındı.

"AKP KENDİ ÜSTÜNLER HUKUKUNU OLUŞTURDU"

Hukukun üstünlüğünü oluşturmak iddiasıyla iktidara gelen AKP'nin ve kendi hukukunu oluşturduğunu söyleyen Harmandar, 'Hukukun üstünlüğünü hayata geçireceğiz' diyerek iktidar olanlar, kendi üstünler hukukunu oluşturdu. Başbakan neye itiraz ediyorsa, savcılar hemen harekete geçiyor. Başbakan paralelci dediği, kendi ofisine böcek koyduğunu iddia ettiği kişileri savcı bırakınca, 'Siz bunları nasıl bırakırsınız' diye haykırdı. Ertesi gün göz altına tekrar alındılar ve tutuklandılar. 12 yıl boyunca AKP iktidarında pek çok kurum ve kuruluşa hukuk dışı operasyonlar yapıldı. Şimdi de emniyete yapılıyor. Biz mevcut hukuk sistemi içinde adil yargılama talep ediyoruz. Suç işleyenlerle mazlumlar ayırt edilsin. Hukuk devletinin temeli de budur." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.