Türkiye 850 milyon liraya fabrika kurdu! Bu ürünü işleyip dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız

Türkiye 850 milyon liraya fabrika kurdu! Bu ürünü işleyip dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız

Türkiye dışa bağımlılığı sona erdirmek için çok sayıda projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda 850 milyon lira yatırımla kenevirden tekstil malzemesi üretimi başlıyor. Türkiye ekonomisine bu yatırımın katkısı büyük olacak.

Türkiye'de ekonomik kalkınma planı kapsamında kritik sektörlere yatırım devam ediyor. Dışa bağımlı olunan alanlarda yeni yatırımlar hayata geçiriliyor. Son olarak 850 milyon lira yatırımla bir fabrika kuruldu. Ülkenin dışa bağımlı olduğu bir sektörde güçlenmesini sağlayacak olan bu yatırım büyük takdir kazandı.

fabrika-3.jpg

YATIRIM SAYESİNDE 600 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve 30 milyon dolara (850 milyon lira) mal olacak fabrika faaliyete geçtiğinde endüstriyel kenevir işleme ve tekstil triko bölümlerinde 600'ün üzerinde kişinin istihdam edilmesine olanak sağlayacak. Fabrika Samsun'a kuruldu. Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kenevirden tekstil ürünleri üretecek fabrikanın özellikleri kritik öneme sahip.

fabrika-2.jpg

DEV FABRİKA 30 BİN MERTEKARE KAPALI ALANA SAHİP

Kenevir çok önemli, mucize bir bitki olduğuna vurgu yapıldı. Havza’da kurulan fabrika 30 bin metrekare kapalı alana sahip. Fabrika inşaatı, tesisat, teçhizat ve makineler olmak üzere toplamda yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı.

fabrika-1.jpg

KENEVİR ÜRETİMİ TÜRKİYE GENELİNDE ARTMALI

Tekstil sektöründe yurt dışından hammadde tedarik eden Türkiye bu ve benzeri yatırımlar sayesinde dışa bağımlı olmaktan kurtulacak. Uzmanlar kenevirden tekstil malzemesi üretiminin çok değerli olduğunu ve bu yöntemin yaygınlaşması gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum