Turkcell Superonline'a 'Mükemmeliyet' Ödülü

Turkcell Superonline'a 'Mükemmeliyet' Ödülü

Turkcell Superonline, Palladium Executing Strategy tarafından stratejileri hayata geçirme konusunda en başarılı şirketlere verilen 'Hall of Fame' ödülünü kazanan ilk Türk telekomünikasyon şirketi oldu.

Turkcell Superonline, Palladium Executing Strategy tarafından stratejileri hayata geçirme konusunda en başarılı şirketlere verilen 'Hall of Fame' ödülünü kazanan ilk Türk telekomünikasyon şirketi oldu. Turkcell Superonline’ın başarı hikayesi, stratejik yönetim alanında referans kaynaklar arasında yer alan Harvard Business Review’de de yer alacak.

Turkcell Superonline’ın, altı yılda sıfırdan 32 bin kilometre fiber ağa ulaşması; 520 bin fiber aboneye erişmesi ve 1 milyon 570 bin haneye fiber sunması; altı yılda 2 milyar TL doğrudan altyapı yatırımı gerçekleştirmesi mükemmeliyet ödülünün alınmasının anahtarları oldu.
Boston’da düzenlenen törende ödülü alan Turkcell Superonline CFO’su Önder Şenol, 'Strateji odaklı organizasyon yaklaşımı ile hem şirketimiz hem ülkemiz için değer yaratan bir noktaya ulaştık. Şimdi aynı yaklaşımı koruyarak önümüzdeki döneme ilişkin orta ve uzun vadeli planlamalarımızı yapıyoruz. Yeni dönemde başarımızın sürdürülebilirliğini destekleyecek ve bizi ‘iyiden mükemmele’ taşıyacak bir yolculuğa çıkıyoruz.” dedi.

Harvard Üniversitesi profesörlerinden Robert Kaplan ve David Norton tarafından kurulan Palladium Executing Strategy, strateji odaklı bir organizasyon anlayışını benimseyen ve stratejik planlarını hayata geçirme konusunda en başarılı sonuçları elde eden şirketleri Strateji Yönetim Oscar’ı olarak bilinen Hall of Fame ödülü ile onurlandırıyor.

Turkcell Superonline, 2000 yılından bu yana dünyanın en önde gelen özel ve kamu kurumlarının layık görüldüğü bu ödülü bu sene kazanan 15 şirket arasında Türkiye’den tek temsilci oldu. Strateji yönetiminde en başarılı şirketlerin temsilcilerinin yer aldığı ödül töreni 29 Ekim Salı akşamı Boston’da gerçekleştirildi. Turkcell Superonline adına ödülü şirketin CFO’su Önder Şenol aldı.

Robert David Kaplan ise "10 yıl önce kurulmuş olan Turkcell Superonline, 2008 yılında ortaya koyduğu stratejileri hayata geçirerek dünya çapında bir şirkete dönüştü ve ödülü aldı. Turkcell Superonline'ın gerçekleştirdiği değişim bana göre Türkiye'deki değişimin bir yansımasıdır." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.