Türk Ve Romenler İftarda Buluştu

Türk Ve Romenler İftarda Buluştu

Romanya’da Türk okulunun düzenlediği iftar, iki toplumu kaynaştırdı. Programa ailecek katılan konuklar, yeni dostluk köprüleri kurdu.

Romanya’da Türk okulunun düzenlediği iftar, iki toplumu kaynaştırdı. Programa ailecek katılan konuklar, yeni dostluk köprüleri kurdu. Mini konser iftara renk kattı.

Türk müteşebbislerin açtığı Uluslararası Bükreş Koleji, yedi yüz kadar misafirini iftar yemeğinde ağırladı. Konukların ailecek katıldığı iftarda, kampüs bahçesine kurulan masaların tamamı doldu.

Sıcak günü oruçlu geçiren çocuklar ezanı sabırsızlıkla bekledi. Ezanla birlikte neşe içinde oruçlarını açtı. Cihan’a konuşan çocuklar, Allah için yaptıkları bu ibadet esnasında, açlıktan daha çok susuzluk çektiklerini söyledi.

İftara ailecek katılan Süleyman Özbek isimli Türk vatandaşı ise duygularını, “Havalar sıcak olmasına rağmen Allah sabrını veriyor. Burada bahçede iftar etmek ayrıca çok güzel.” sözleriyle dile getirdi.

İftar sırasında çıkan rüzgâr misafirlere zor anlar yaşattı. Yemeğin sonunda, Bükreş Camii imamı Osman Aziz dua etti.

İftar sonrasında misafirlere konuşan Türk okulları yönetim kurulu başkanı Fatih Gürsoy, oluşan tablonun çok anlamlı bir kaynaşmayı gösterdiğini söyledi.

Program, Türk ve Romen öğrencilerin şarkılarıyla devam etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.