Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Şeref Günü Bursa’da Kutlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Şeref Günü Bursa’da Kutlandı

26 Ağustos Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Şeref Günü Bursa’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama programı Heykel Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından şehitliklerin ziyareti ile devam eden kutlama programı yer yer duygulu...

26 Ağustos Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Şeref Günü Bursa’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama programı Heykel Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından şehitliklerin ziyareti ile devam eden kutlama programı yer yer duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Heykel’deki kutlama programı Atatürk anıtına Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) çelenginin sunulması ile başladı. Buradaki törene Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, TÜMŞAD Bursa Şube saymanı Aynur Tan, kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama programı Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube saymanı ve şehit eşi Aynur Tan’ın konuşması ile devam etti. Ardından Pınarbaşı Şehitliği ziyaret edildi. Yer yer duygulu aların yaşandığı şehitlik ziyaretinde Kuran okunup dua edilmesi ile burada ki programda tamamlandı. Kutlama programı Hamitler Şehitliği ziyareti ile devam etti. Etkinlikler Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığında yenecek öğle yemeği ile tamamlanacak.

"VATAN SAĞOLSUN"

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şube saymanı ve şehit eşi Aynur Tan, Heykel’de ki çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada bu gün üç önemli günü bir arada kutladıklarını belirterek. "26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferi, 26 Ağustos 1922’de başlayan büyük taarruzun 30 Ağustos 1922’de Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanması ve 26 Ağustos 1915 derneğimizin kuruluş ve özel şeref günüdür. Mutluyuz, gururluyuz." dedi.

Ülkede bir başka derneğe verilmeyen özel şeref gününü yalnızca kendilerine verildiğine dikkat çeken Aynur Tan, terörle mücadelede bu zamana kadar pek çok şehit verildiğine dikkat çekerek, "Kanlarımızla yoğrulan vatan toprağını korumak uğruna şehit olan ve yaralanan kahraman ve cesur insanlar canlarını büyük Türk milleti için verdi. Unutulmamalıdır ki gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan bir milletin bağımsız bir millet ve devlet olarak varlığını devam ettirebilmesi mümkün değildir. Türkiye cumhuriyetinin bekası, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna bizler şehit aileleri ve malül gaziler olarak üzgün ve pişman değiliz, gururluyuz, ulusal birlik ve bütünlüğümüz için yeni şehit ve gaziler vermekten de asla çekinmeyiz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum vatan sağ olsun." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.