Türk-rus Hukuk Forumu, İstanbul’da Yapıldı

Türk-rus Hukuk Forumu, İstanbul’da Yapıldı

Avrasya İnisiyatif ve İş Birliği Derneği'nin düzenlediği 'Uluslararası Türk-Rus Hukuk Forumu İstişare Toplantısı' İstanbul’da yapıldı. Toplantıda birçok Türk ve Rus hukukçu bir araya geldi. Beşiktaş'ta Four Seasons Bosphorus Hotel'de...

Avrasya İnisiyatif ve İş Birliği Derneği'nin düzenlediği 'Uluslararası Türk-Rus Hukuk Forumu İstişare Toplantısı' İstanbul’da yapıldı. Toplantıda birçok Türk ve Rus hukukçu bir araya geldi.

Beşiktaş'ta Four Seasons Bosphorus Hotel'de yapılan ve ünlü Azeri hukukçu Prof. Dr. İlham Rahimov'un ‘Suç ve Ceza’, ‘Suç ve Ceza Felsefesi kitaplarının tanıtımının da yapıldığı toplantı aynı zamanda Türkiye’deki pek çok ünlü hukukçuyu da bir araya getirdi. Toplantıya; eski AK Parti Milletvekili Nevzat Yalçıntaş’ın yanı sıra Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Milletvekili İsmail Safi, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Berra Besler, Rus hukukçular ve akademisyenler katıldı.

SONUÇ ALINAMAYACAĞINI BİLİYORDUM

Toplantıda konuşan Nevzat Yalçıntaş, milletvekili olduğu dönemde yapılan yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi. Kendi açısından bir sonuç alınamayacağını düşündüğünü söyleyen Yalçıntaş, “Sonunda bir şey çıkmayacağını ben biliyordum, yeni bir anayasa düzenlemek ve ideal bir kompozisyon. Her partiden2 kişi. O partiler neyi temsil ediyorlar? Kendi partilerinin görüşlerini. Ve bu iş hoparlöre, ekranlara bağlanarak bütün kamuoyuna mal oluyor. Elbette kendi partisinin görüşünü sonuna kadar bu sistem için de temsil edecek. Ettiler ve sonuç alamadık. Anlaşılan yeniden bir hamle başlatılacak. Burada öyle politik görüşü farklı olan her partiden 2 kişi, 3 kişi olarak değil, ciddi bir reprezantasyon ve temsilcilik ile ve yine bu işin üstadı Meclis ile dışarıdan da onlar alsınlar netice alabilirsek…”dedi.

HALİL KOÇ: HUKUKUN FELSEFESİNİ GÖZARDI EDİYORUZ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1.Daire Başkanlığı’na getirilen Halil Koç da, hukuk felsefesine vurgu yaptı. “Biz daha çok maddi olaylar üzerinden işlemlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. İş ve işlemleri, düzenlemeleri buna göre düzenlemeye çalışıyoruz. Ama hukukun felsefesini hep gözardı ediyoruz. Belki sistemimizin çıkmaza girmesinin zaman zaman çıkmaza girmesinin nedenlerinden biri de bu ihmalimizden kaynaklanıyor. Suç ve ceza felsefesi çok evrensel bir konu. Tek bir ülkenin milletin meselesi değil. İnşallah bu toplantı ülkemizdeki suç ve cezaya bakış açısını da değiştiren başlangıç oluşturur. Bu çalışmanın ülkemizdeki çalışmalara katkı vereceğini ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Berra Besler de, Rusya ile Türkiye arasında artan aile birlikteliklerinin Türkiye açısından Rusya’daki hukuk sisteminin daha yakından tanınması için gereklilik oluşturacağını söyledi.

Bu arada, Prof. Dr. İlham Rahmanov’un kitabının tanıtımının da yapıldığı toplantıda Rahmanov’a derneğin madalyası ve plaketi verildi. Rahmanov’a plaketini dernek başkanı Tuğrul Veli verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.