'Türk Polisinin Kamu Çalışanları İle Karşı Karşıya Getirilmesi Yönetim Aczi'

'Türk Polisinin Kamu Çalışanları İle Karşı Karşıya Getirilmesi Yönetim Aczi'

Türk Büro-Sen, terör örgütleri karşısında elini kolunu bağladıkları Türk polisinin kamu çalışanları ile karşı karşıya getirilmesinin bir yönetim aczi olduğunu bildirdi. Dün Ankara’da kamu çalışanlarının tamamının servis hizmetinden...

Türk Büro-Sen, terör örgütleri karşısında elini kolunu bağladıkları Türk polisinin kamu çalışanları ile karşı karşıya getirilmesinin bir yönetim aczi olduğunu bildirdi.

Dün Ankara’da kamu çalışanlarının tamamının servis hizmetinden yararlanması için düzenledikleri basın toplantısı sonrası TBMM’ye sembolik dilekçe vermeye giden 7 bisikletçiyi polisin engellemesine tepki için yazılı açıklama yapan sendika yönetimi, "Ülkemizin ve bizlerin güvenliğini sağlamakla görevli olan Türk polisinin içine düşürüldüğü durumu görmek en çokta biz Türkiye sevdalılarını üzmüştür." diye eleştirdi.

Türk Büro-Sen yönetimi, büyük şehirlerde ulaşımda yaşanan zorluklara işaret ederek, kamu çalışanlarının sabahları daha mesailerine başlayamadan, gerek psikolojik gerekse fiziksel olarak yollarda yaşadıkları stres ve yorgunluğun kamu hizmetinin kalitesini nasıl olumsuz etkileyeceğini hatırlattı. Bazı kamu kurumlarının, çalışanlarına servis hizmeti sunarak bu olumsuzlukları giderdiğini ancak büyük çoğunlukla memurların ulaşım sorunu yaşamaya devam ettiğini belirten açıklama, bir memur sendikası olarak tamda servis hizmetinin önemine ve kamu kurumları arasındaki adaletsizliğe dikkat çekmeye hazırlanırken tüm kamu kurumlarından servis hizmetinin kaldırılması yönünde bir düzenleme yapılması gündeme geldiği kaydedildi.

"BASIN AÇIKLAMAMIZIN ARDINDAN MİZANSEN YARATMAK AMACIYLA…"

Açıklama, "Bir emek örgütü olan ve üyeleri kamu çalışanlarından oluşan sendikamız tarafından bu uygulamanın aylık 123 lira zam verilen memura ortalama aylık 150 liranın üzerinde mali yük getireceğini ve uygulamanın kamu hizmetinin sunulmasında yaratacağı aksaklıkları kamuoyunun bilgisine sunmak amacıyla bir basın açıklaması yapma kararı alınmıştır. Basın açıklamamızın ardından mizansen yaratmak amacıyla ‘Siz servisimizi kaldırırsanız bizde işe bisikletle ya da yürüyerek gitmek zorunda kalırız’ diyerek servis hizmetinin önemine dikkat çekmek istedik. Maalesef bisiklet için ayrılmış yolu bulunmayan ülkemizin başkentinde 7 arkadaşımız bisikletli olarak diğerleri de kaldırımdan yürüyerek önceden hazırladığımız ve memur arkadaşlarımızın imzaladığı konuya ilişkin dilekçeleri TBMM Dilekçe Komisyonu’na sunmak istedik." cümleleriyle sürdü.

"BİZİM İLKEMİZ ÖNCE ÜLKEMİZ"

Türkiye Kamu-Sen’in ‘bizim ilkemiz önce ülkemiz’ ilkesini benimsemiş bir emek örgütü olduğuna dikkat çeken açıklamada, "Türkiye Kamu-Sen’in hiçbir eylem ve etkinliğinde orada en çok da bizim güvenliğimizi sağlamak amacıyla bulunması gereken ve bulunduğunu düşündüğümüz onurlu Türk polisine karşı bir tavır alınmamıştır. Bu güne kadar bu çizgimiz hiç değişmemiştir. Maalesef bugün bu kadar haklı ve masum olan bir eylem polis tarafından provoke edilmiştir. Bırakınız caddeden bisikletle gitmemizi kaldırımdan dahi bisikletler ile yürümemize müsaade edilmemiş, en temel haklarımız çiğnenmiştir. Bu engel çıkarılmasa, belki de toplam 7 bisikletlinin karşıdan karşıya geçmesi ortalama 1 dakika kadar trafiğin aksamasına ve yavaşlamasına neden olacakken, polisin olayı kriz haline getirmesi polisle memuru karşı karşıya getirmiş, üstelik trafiğin de daha fazla aksamasına neden olmuştur." denildi.

"TÜRK POLİSİNİN KAMU ÇALIŞANLARI İLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLMESİ BİR YÖNETİM ACZİ"

Her gün terör örgütleri yandaşlarının ellerinde terörist başının resimleri ve sözde bayrakları ile sokakları işgal ettiğini ve güvenlik güçlerinin sadece seyrettiği Türkiye’de bir sendika tarafından servisi kaldırılan memurun bu sorununa daha fazla dikkat çekmek amacıyla yaptığı bir mizansenin engellenmesi ve terör örgütleri karşısında elini kolunu bağladıkları Türk polisinin kamu çalışanları ile karşı karşıya getirilmesinin bir yönetim aczi olduğu vurgulandı.

"TÜRK POLİSİNİN İÇİNE DÜŞÜRÜLDÜĞÜ DURUMU GÖRMEK EN ÇOKTA BİZ TÜRKİYE SEVDALILARINI ÜZMÜŞTÜR"

Açıklama, "Karşısındaki grubun kim olduğuna bakmadan orantısız bir şiddet ve karşı refleks sergileyen, tecrübesizliği her halinden belli, diyalog kültüründen uzak, kriz yönetmekten aciz bir polis teşkilatı görüntüsü, basından da takip ettiğiniz gibi her gün bir operasyonla karşı karşıya kalan polis teşkilatının içine düşürüldüğü durumu gözler önüne sermiştir. Ülkemizin ve bizlerin güvenliğini sağlamakla görevli olan Türk polisinin içine düşürüldüğü durumu görmek en çokta biz Türkiye sevdalılarını üzmüştür." şeklinde devam etti.

Türkiye Kamu-Sen’in ve üyelerinin Türk polisi ile bir sorunu olmadığı tekrarlanan açıklama, "Kaldı ki polisimiz de bizim gibi devletimizin memurlarıdır. Kamu çalışanlarının haklarını savunma konusundaki kararlılığımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdüreceğimizi ve Türk polisi ile biz Türkiye sevdalılarını karşı karşıya getirmeye çalışan iradeye boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyururuz." kararlı ifadesiyle sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.