Türk Köftesini İsveçlilere Tanıtacak

Türk Köftesini İsveçlilere Tanıtacak

İsveç’te yaşayan girişimci Bülent Gürkan, Türk mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını İsveçlilere anlatmak için kolları sıvadı.

İsveç’te yaşayan girişimci Bülent Gürkan, Türk mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını İsveçlilere anlatmak için kolları sıvadı. Stockholm Belediyesi'ni ikna ederek özel seyyar köfte arabası yaptıran Gürkan, Türk köftesini İsveçlilere tanıtmak için satışlara başladı.

Bir yıl önce Stockholm sokaklarında seyyar satıcılara izin verilmesi için 5 arkadaş imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Gürkan, 8 bin imzaya ulaştıktan sonra Stockholm Belediyesi ve trafik polis şubesine resmi başvuru yaptıklarını belirtti. Resmi başvurunun kabul edilmesinden sonra ilk defa Stockholm sokaklarına 20 seyyar satıcıya önce haftada 1 gün izin verildiğini belirten Gürkan, ısrarlarının sonucunda her gün satış yapmak için izin aldıklarını ifade etti.

Özel köfte arabası yaptırarak Stockholm sokaklarında Türk köftesi ile ayranını İsveçlilere tanıtan Gürkan, Stockholm Belediyesi'nin hizmetten memnun kaldığını ve bütün festivallere kendilerini özel davet ettiğini söyledi.

İsveçlilerin köfteye yabancı olmadığını kaydeden Gürkan, "Türkiye’de tatil yapan birçok İsveçli köfte ve ayranı biliyor. Stockholm’de de satılmasından dolayı çok memnun olduklarını dile getirerek arabanın yanında köfte kuyruğuna geçiyorlar." şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.