Türk-Japon ilişkilerinin 100. yılında Kuşimoto'da "Ertuğrul Fırkateyni" şehitleri anıldı

Türk-Japon ilişkilerinin 100. yılında Kuşimoto'da "Ertuğrul Fırkateyni" şehitleri anıldı

TCG Kınalıada Korveti'nin, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yılı ve Ertuğrul Fırkateyni'nin seyrinin 134. yılı dolayısıyla ziyaret ettiği Japonya'nın Kuşimoto ilçesinde fırkateyn şehitleri için kara töreni düzenlendi.

Güneydoğudaki Wakayama eyaletinin Kuşimoto ilçesindeki Ooşima Adası'nda bulunan "Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı"nda düzenlenen törene Japonya Prensesi Akiko ve Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen katıldı.

Japon askeri bandosunca iki ülke marşı çalındı ve saygı duruşunda bulunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığına (DİB) bağlı Tokyo Camisi imam hatibi Adem Levent'in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Raşit Alas da dua etti.

Prenses Akiko, anıtın önünde saygıyla eğildi. Törendeki konuşmasında Akiko, kazanın üzerinden 134 yıl geçtiğini anımsatarak, "Bugüne uzanan Japonya ile Türkiye arasındaki bağları görseler Ertuğrul’daki denizcilerin de ziyadesiyle memnun olacaklarını hissediyorum." dedi.

İki ülke arası diplomatik ilişkilerinin 2024’te eriştiği 100. yılı "pek müstesna" şeklinde niteleyen Akiko, "Atalarımızın inşa ettiği Japonya-Türkiye dostluğunun bundan sonra ilelebet ilmek ilmek dokunarak payidar olmasını niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum