Diltaş’tan   LGS başarısı

Diltaş’tan LGS başarısı

Diltaş Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Fatma Yasemin Ketenci, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 4 öğrencilerinin 500 tam puan alarak büyük başarıya imza attıklarını söyledi

Diltaş Eğitim Kurumları LGS’de 4 şampiyon çıkardı. Diltaş Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Fatma Yasemin Ketenci, millî, manevi ve ahlaki değerleri yaşatmanın sorumluluğuyla 2023-2024 eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını söyledi. Ketenci, “Bizler ana sınıfından 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin entelektüel ve insani niteliklerini Atatürk ilkeleri ışığında geliştirerek; öğrencilerimizin üstün ahlaki meziyetler taşıyan, vatan sevgisini her şeyin ötesinde tutan, değerlerini koruyan, kendilerine güvenen ve sorumluluk sahibi bireyler olmaları için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

500 TAM PUAN VE YÜZDELİK DİLİM BAŞARISI

44 yılı geride bırakan Diltaş’ın başarıları ile adından söz ettirdiğini dile getiren Ketenci, “Hepinizin bildiği gibi 8. sınıf öğrencilerimiz 2 Haziran 2024 tarihinde LGS’de, 12. sınıf öğrencilerimiz ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde YKS’de ter döktü. Yılların emeğinin karşılığını aldığımız bu sınavlarda öğrencilerimiz gerek LGS’de gerekse YKS’de başta aileleri olmak üzere bizlere büyük bir gurur yaşattı. 8 ve 12. sınıflarımızdaki tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. LGS 2024’e 1 milyon 38 bin 544 aday başvurmuş, katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşmiştir. Kurumumuzdan da 243 öğrenci LGS’ye girmiş, dört öğrencimiz 500 tam puan alarak hem ailelerini hemde bizi mutlu etmiştir. 500 tam puan alan öğrencilerimiz: Burak Efe Tanyeli, Elif Poçan, Elif Naz Cumbul ve Mete İzgi. Büyük başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz. Bakanlığımız 2018 yılından itibaren uygulanan liselere geçiş sınavlarındaki dereceleri yüzdelik dilimlerle duyuruyor. Buna göre; Türkiye yüzde 0,1’lik dilimde 8, yüzde 0,5’lik dilimde 15, yüzde1’lik dilimde 29 ve yüzde 2’lik dilimde 52 Diltaşlı öğrencimiz yer almıştır. Sekizinci sınıf öğrencilerimizden 24’ü yüzde 95 ve üzeri, 72’si ise yüzde 90 ve üzeri net yapmıştır. Diltaş Eğitim Kurumları çağın gerektirdiği tüm öğrenme metotları ve araçlarını etkili bir biçimde kullanırken, okul ortamında yarattığımız iklim, öğrencilerimize her açıdan yeterli olmaktadır” diye konuştu.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.