Türk Eylemci Gizem’in Aralarında Olduğu Greenpeace Tutukluları St.petersburg’da

Türk Eylemci Gizem’in Aralarında Olduğu Greenpeace Tutukluları St.petersburg’da

Türk eylemci Gizem Akhan’ın da aralarında bulunduğu 30 Greenpeace üyesini taşıyan tren St.

Türk eylemci Gizem Akhan’ın da aralarında bulunduğu 30 Greenpeace üyesini taşıyan tren St. Petersburg’a ulaştı. Yoğun güvenlik önlemleri arasında hapishane nakil araçlarına bindirilen eylemciler ismi açıklanmayan tutuklu evine götürüldü. Eylemcilerden görüntü alınmasına izin verilmedi.

Greenpeace yetkilisi Interfax’a verdiği bilgide, eylemcilerin farklı hapishanelere götürülebileceğini, konunun henüz netleşmediğini söyledi. Murmansk kentinden önceki gün kalkan tren 27 saat süren yolculuğun ardından St. Petersburg Ladojski tren garına geldi.

St. Petersburg’da yabancı tutukluların kalabileceği 5 ayrı yerin olduğu, bir iki gün içinde hangi hapishanede kalacaklarının belli olacağı kaydedildi. Greenpeace yetkilisi yoğun bir şekilde eylemcilerin salıverilmesi için çalıştıklarını, St. Petersburg’da salıverilmelerinin ise çok daha kolay olacağını söyledi.

Kremlin insan hakları konseyi Soruşturma Komisyonu’ndan eylemcilerin tutuksuz olarak yargılanmalarını talep etti. Konseyin internet sayfasında da yer alan metinde, “Rusya Devlet Başkanlığı İnsan Hakları Konseyi olarak Sayın Aleksandr Bastrihin sizden eylemcilerin tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Konsey üyeleri şüphelilerle ilgili her türlü garantiyi vermeye hazır.” çağrısı yapıldı.

Rusya’nın petrol platformuna tırmandıkları gerekçesi ile 19 Eylül’de gözaltına alınan eylemciler holiganlık ve güvenlik güçlerine kötü davranma suçlarından tutuklu olarak yargılanmaları devam ediyor. Murmansk kentindeki mahkemenin yetersiz olduğu gerekçesi ile eylemcilerin St. Petersburg’a nakline karar verilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.