Türk Enerji Şirketine İsviçreli Ortak

Türk Enerji Şirketine İsviçreli Ortak

STFA Yatırım Holding, enerji şirketi Enerya’ya yüzde 30 hisse ile ortak olması için İsviçreli Partners Group ile anlaştı. Başta doğalgaz dağıtımı olmak sureti ile enerji sektörüne dair yatırımları kapsayan anlaşma STFA Yatırım Holding...

STFA Yatırım Holding, enerji şirketi Enerya’ya yüzde 30 hisse ile ortak olması için İsviçreli Partners Group ile anlaştı. Başta doğalgaz dağıtımı olmak sureti ile enerji sektörüne dair yatırımları kapsayan anlaşma STFA Yatırım Holding CEO’su Mehmet Ali Neyzi, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun; Partners Group Özel Finans Yatırımları Başkanı René Biner ve Özel Altyapı Yatırımları Başkanı Brandon Prater tarafından parafe edildi.

30 milyar Euro büyüklüğü bulunan İsviçreli grubun ABD, Meksika ve Japonya’da enerji yatırımları var.

STFA Yatırım Holding CEO’su Mehmet Ali Neyzi, Türkiye’nin artan enerji talebi ve büyüyen ekonomisi ile Avrupalı büyük yatırımcılar için çekici ülke haline geldiğini vurguladı. Neyzi, “Türkiye’de enerjiye 10 sene içinde 120 milyar dolar yatırım yapılması gerekiyor. Bu büyük yatırım alanı elbette önemli yatırımcılar için de Türkiye’yi çekici bir ülke haline getiriyor. Partners Group da Türkiye’de enerji sektörünü yakınen takip etmekteydi. İki büyük şirket olarak ortak yürüme kararı aldık. Enerya’da Partners Group ile ortak olan STFA Yatırım Holding enerji sektörü yatırımlarına sürat vererek organik ve inorganik büyümeye devam edecek.” dedi.

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun da “10 senedir Antalya, Konya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğalgaz dağıtımını yürütüyoruz. Enerya, 11 şehirde 450 milyon lira yatırım ile 6 bin 500 kilometre dağıtım ağına imkan tanıdı. 10 sene içinde iyi bir yatırım planı ile bulunduğumuz illerin yüzde 85’ine hizmet vererek 2014 sonu itibarıyla 800 bini aşkın aboneye, 1,5 milyar lira satış gelirine ve toplamda 2,8 milyar metreküp hacmi yakalayacağız. Partners Group ile yaptığımız bu anlaşma ile daha da güçlenen yeni yapımız ile başta doğalgaz dağıtımı olmak kaydı ile elektrik ve yenilenebilir enerji yatırımlarımıza sürat vereceğiz.“ ifadelerini kullandı.

Partners Group Özel Altyapı Yatırımları Bölüm Başkanı Brandon Prater ise “Uluslararası bir yatırımcı olarak bu büyüyen bölgede yerimizi güçlü bir grup olan STFA ile konumlama kararı aldık. Gelecek senelerde Enerya’nın Türkiye doğalgaz dağıtımında payını artırmayı hedefliyoruz. Amacımız her iki tarafın katkıları ile Enerya platformunu güçlendirmek ve bu sayede devamlı ve güçlü büyüme elde etmektir.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.