Türk Elektro Teknoloji İhracatçılar Birliği’nden Kazakistan’a Dev Çıkarma

Türk Elektro Teknoloji İhracatçılar Birliği’nden Kazakistan’a Dev Çıkarma

Orta Asya ekonomisinin lokomotif ülkesi olan Kazakistan’a gelen Türk Elektro Teknoloji İhracatçılar Birliği (TET) heyeti, Kazak iş adamları ile bir araya geldi.Bir dizi görüşmeler yapmak üzere ülkenin finans merkezi Almatı’ya gelen TET heyeti,...

Orta Asya ekonomisinin lokomotif ülkesi olan Kazakistan’a gelen Türk Elektro Teknoloji İhracatçılar Birliği (TET) heyeti, Kazak iş adamları ile bir araya geldi.

Bir dizi görüşmeler yapmak üzere ülkenin finans merkezi Almatı’ya gelen TET heyeti, ülkedeki iş olanaklarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Türkiye’nin Almatı Ticaret Ateşeleri Derviş Ender Öztürk ve Osman Elgün başkanlığında Almatı’da bulunan Rixos otelde yapılan ikili görüşmelerde, Kazak ve Türk iş adamları dostluk ve kardeşlik zemininde yeni ortaklıklar aradı.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan TET Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Kazakistan ticaret heyetinde 20 firmadan 26 iş adamı ile Almatı’ya geldiklerini söyledi. Bu ziyaretle Türk firma yetkilileri Kazak muhatapları ile direkt ikili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Ebiçlioğlu, Kazakistan temaslarında ülkedeki potansiyel iş imkanlarını değerlendireceklerini ve ticaret hacmini arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Kazakistan ile Türkiye arasındaki mevcut ticaret hacmini arttırmayı hedef edindiklerini dile getiren Ebiçlioğlu, geçen yıl Türk Elektro Teknoloji İhracatçılar Birliği’ne üye iş adamlarının Kazakistan’la yaptıkları ticaret tutarının 157 milyon dolar olduğunu ve bu tutarın beklentilerin oldukça altında olduğunu vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.