Türk Diyanet Vakıf-Sen’de  Hüsamettin İğdi dönemi

Türk Diyanet Vakıf-Sen’de Hüsamettin İğdi dönemi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanlığının Olağanüstü Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Nuri Ünal’ın katılımıyla Konya Makine Mühendisleri Odasında gerçekleştirildi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanlığının Olağanüstü Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Nuri Ünal’ın katılımıyla Konya Makine Mühendisleri Odasında gerçekleştirildi. Genel Başkan Ünal; “Hak ve Hukuk adına sözde mücadele eden yetkili sendika, üyeyi nasıl çalabilirimle sendikacılık yaptığını sanmasın. Sendikacılık Kamu-Sen ve Türk diyanet Vakıf-Sen’in yaptığı gibi Doğru, Dürüst ve Ahlaklı bir şekilde sendikacılık yapmaktır. Sarı sendika bugünlerde güç zehirlenmesi yaşıyor. Üye kaybetmeye devam ediyorlar. ”dedi.

t.-diyanet-vakif-sen-konya-sube-baskani-husamettin-igdi-001.jpg

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesi Olağanüstü genel kurulu sonucunda Hüsamettin İğdi, katılımcı tüm delegelerin oyunun alarak başkanlığa seçildi. Kamu-Sen çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesinin olağanüstü genel kuruluna Konya Makine Mühendisleri Odası çok amaçlı salonunda Genel Başkan Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcısı Atila Ayhan, Kamu-Sen’e bağlı sendikaları Konya Şube Başkanlarından Hamdi Altunbaş( Türk İmar-Sen Konya Şube Başkanı) Ziya Acar (Türk Tarım-Orman-Sen Konya Şube Başkanı) Timur sönmez( Türk Ulaşım-Sen Temsilcisi) ve çok sayıda delegenin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte okunmasıyla başlayan kongre’de ilk konuşması Mevcut Başkan Mehmet Demir’in açılış konuşmasıyla başlarken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Atilla Ayhan ise yaptığı selamlama konuşmasında şu sözlere yer verdi.”Kamu-Sen Konfederasyonu ve Türk Diyanet-Vakıf Sen katılımcı üyelerle şahlanmaya başladı. Her geçen gün üye sayımızı artırmaya başladı. Konya’da şu an itibariyle 550 sayısına ulaştık. İlk hedefimizi 1000 sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar ilkeli ve ahlaklı bir sendikacılık yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bizler bu davaya inandık ve inanmaya devam edeceğiz. Hiç bir zaman baskı ve zulüm ile üye kaydı yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Her kamu çalışanı istediği sendikayı gönül rahatlı içinde kendi seçmelidir” dedi.

ÜYELERİMİZİN HAKKINI ARAYACAĞIZ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “ Kamu-Sen ve Türk diyanet Vakıf-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar Doğru, Dürüst ve Ahlaklı bir sendikacılık yaptık. Ahlaklı bir sendikacılık yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da diğer sendikacılara Ahlaklı sendikacılıkta öncülük yapacağız. Bugünlerde yetkili sendika baskı var diye isyan etmektedir. Evet bizde katılıyoruz Baskı var tam 17 yıldır. Örnek istiyorlarsa 2004 yılında üye sayısı 40 binlerdeydi. Şimdi ise 1 milyon sayısındalar. Nasıl ulaştılar biliyor musunuz? Tabi her kamu çalışana çok iyi biliyoruz. Şimdi feryat ettikleri gibi baskı ile yaptılar. Şu unutulmalıdır ki Rüzgârla gelen, rüzgârla gider. O zaman hak yerini bulur. Kısaca bir söylemek gerekirse o zaman kimin sendikacılık yaptığı ortaya çıkacaktır ve bunu tarihte yazacaktır. Hiçbir zaman üyelerimizin hak ve hukukunu yemedik. Haksız yere üye yapmadık ve yapmayacağız. Üyelerimizi kandırmak ve kandırmayacağız. Türk diyanet Vakıf-Sen olarak tüm kurumlarımızı ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok büyük önem veriyoruz. ve her zamanda yanında olacağız. Diyanet çalışanları sendikamızı tercih edecek ama bazı müftülerimizden. Siyasetçilerimizden ve diğer yetkililerimizden korktukları için sendikamıza üye olamıyorlar. Ama hür idareleri olduğunu takdirde sendikamızı tercin edecekler ve Bu ülkede Türk Diyanet Vakıf-Sen yetkili ve etkili bir sendika olacaktır. Nasılsa bugünlerde geçecek. O zaman Kamu-çalışanları hür iradeleriyle sendikalarını belirleyeceklerdir.”dedi Protokol konuşmalarının ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesi olağanüstü genel kuruluna geçildi. Tek liste ile gerçekleştirilen genel kurulda Hüsamettin İgdi’nin listesi katılımcı delegelerin tüm oyunu alarak Başkanlığa seçildi. Seçim sonrası Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Hüsamettin İğdi(Başkan) yönetim kurulu üyeleri Mehmet Demir, Mehmet eriş, Osman Sönmez, Ömer Parlakyıldız, Süleyman Gürler ve Ebubekir Seren.” Başkan Hüsamettin İğdi, “Genel kurulumuza katılan tüm delegelerimize sendikam adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra üyelerimizin hak ve hukuklarını her alan ve sahada aramaya devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.