Türk Büro-sen Şube Başkanı Yay: Memurun Zararını Memur-sen Karşılasın

Türk Büro-sen Şube Başkanı Yay: Memurun Zararını Memur-sen Karşılasın

Türk Büro-Sen İzmir Şube Başkanı Nebi Yay, enflasyonun bu şekilde artış göstermeye devam etmesi halinde, yıl sonu itibariyle memurların ücret kayıplarının 240 TL’ye kadar çıkacağını söyledi. Yay, “Toplam sayıları 4,5 milyona ulaşan...

Türk Büro-Sen İzmir Şube Başkanı Nebi Yay, enflasyonun bu şekilde artış göstermeye devam etmesi halinde, yıl sonu itibariyle memurların ücret kayıplarının 240 TL’ye kadar çıkacağını söyledi. Yay, “Toplam sayıları 4,5 milyona ulaşan memur ve memur emeklilerinin kayıplarını, yetkili sendika olan Memur-Sen telafi etmelidir. Bütün memur ve emeklilerini, malum konfederasyondan haklarının iadesini talep etmeye davet ediyoruz.” dedi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, geçen günlerde 2014 yılı ekonomik verilerini revize eden açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Yay, bu açıklamalara göre 2014 yılı için öngörülen enflasyon tahmininin yüzde 5,3’ten yüzde 9,4’e revize edildiğini ve büyüme hedefinin tutmayacağının ifade edildiğini belirtti. Hükümetle 2014 ve 2015 yıllarında memurların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek için pazarlık masasına oturan Memur-Sen’in, 2014 yılı için 123 TL seyyanen zamma razı olduğunu kaydeden Yay, “2015 yılı içinse 3+3 yüzdelik artışın altına imza atmıştır. 2014 yılı için enflasyon farkı da talep etmeyen ve mutabakat metnine böyle bir ifade koydurmayan malum konfederasyon, uzun yıllardan bu yana ilk defa memurların enflasyon farkı almasını da engellemiş oldu.” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, memurlara enflasyon farkı ya da ek bir ücret verilip verilmeyeceği sorusuna, “Biz yetkili konfederasyon Memur-Sen’le bir mutabakat yaptık. Söz konusu mutabakatı da bütçe vasıtasıyla yasallaştırdık. Bu nedenle ek bir zam veremeyiz.” dediğini aktaran Nebi Yay, şöyle devam etti: “Bilindiği üzere 2014 yılında yapılan toplu sözleşme mutabakatı nedeniyle tüm memurlara 123 TL seyyanen artış yapılmıştı ancak hakim ve savcılar, 123 TL seyyanen artışı almasına rağmen HSYK seçimleri öncesi ek olarak 1155 TL zam yapılmıştı. Bakan işine geldiği zaman mutabakat metnini öne sürüyor ve memurlara ek zam yapılmayacağını söylüyor fakat hakim ve savcılara verilen 1155 TL zammı nasıl açıklayacak? Hakim ve savcılar da devlet memuru değil mi?” şeklinde konuştu.

‘YÜZDE 12 EK ZAM İSTİYORUZ’

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Yay, şöyle devam etti: "Türkiye Kamu-Sen’in temmuz ayından bu yana gerçekleşen enflasyonu işaret ederek ek zam talep etmesi, bu hususta eylemlilik süreci başlatması karşısında memurların emeğini, alınterini masada bırakıp iktidara peşkeş çeken malum sendika, sessizliğini sürdürüyor. Doğalgaza, elektriğe, suya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları son dokuz ayda yüzde 11 artarken et ve ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 20, meyve yüzde 38 zamlandı. Ailenin zorunlu harcamaları, dokuz ay içinde tam 363 lira yükseldi. Memur-Sen’in hükümetle imzaladığı toplu sözleşme neticesinde 2,6 milyon memur ile 1,9 milyon memur emeklisi, ciddi manada ekonomik kayba uğramıştır. Kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için yüzde 12 ek zam istiyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.