Türk - Arap İlişkileri İstanbul'da Masaya Yatırılıyor

Türk - Arap İlişkileri İstanbul'da Masaya Yatırılıyor

Uluslar arası Türk - Arap Diyalogu Birliği Genel Kurul Toplantısı, İstanbul'da devam ediyor.

Uluslar arası Türk - Arap Diyalogu Birliği Genel Kurul Toplantısı, İstanbul'da devam ediyor. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Ürdün, Filistin, Lübnan gibi bir çok Arap ülkesinden düşünür, gazeteci ve parlamenterin katıldığı toplantıda Türk - Arap diyalogu ile ilgili yol haritası belirlenecek.

Cumhurbaşkanılığı Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, aynı zamanda Uluslar arası Türk - Arap Diyalogu Birliği Genel Sekreteriği görevini de yapıyor. İstanbul'daki toplantıda Hürmüzlü'nün yerine yeni Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçilmesi bekleniyor.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklama yapan Hürmüzlü, birlik hakkında bilgi verdi. Platformun 2012 yılında İstanbul'da kurulduğunu hatırlatan Hürmüzlü, "Bahreyn'in başkenti Manama'da toplanıp, Manama Deklarasyonu'nu ilan ettik. Orada uluslar arası birlik haline gelme kararı aldık. Türkiye'de müracaatlarımızı yaptık. Bakanlar Kurulu'ndan uluslararası bir birlik olarak kaydedilmemiz kararı çıktı. Cumhurbaşkanımız onayladı. Gayet tabii genel kurulumuzu toplamamız gerekiyordu. Bu toplantılar genel kurul toplantıları oluyor." diye konuştu.

Bir çok Türk- Arap, düşünürü, yazarı ve gazetecinin toplantıya katıldığını ifade eden Hürmüzlü, "Tüm bölgede halklar diyalog içinde olsun istiyoruz. Biz bu bölgede Türk ve Araplar olarak yaşadığımız için bu konuya gönül verdik. Türk ve Arap dostlarımızla böyle bir platformu kurmuş olduk. Bundan gayemiz insanların siyasi ve ideolojik yönelişlerine bakmadan Türklerle Araplar arasında diyalogu, işbirliğini, sevgi ve muhabbetin artırılması için gereken ne varsa onu yapmaktır." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.