Turizmcilerden Ecrimisil Uyarısı

Turizmcilerden Ecrimisil Uyarısı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, 2014 yılında hesaplanacak emlak değerlerinin makul oranda olması konusunda yetkilileri uyardı.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, 2014 yılında hesaplanacak emlak değerlerinin makul oranda olması konusunda yetkilileri uyardı. Dört yıl önce arsa ve arazi birim fiyatlarının gereken hassasiyet gösterilmeden yüksek kabul edildiğini, bunun da turizmciyi zor durumda bıraktığını hatırlatan Tercan, 2014 yılı hesaplamalarında önceki dönemde yapılan hatalara düşülmemesini istedi. 2014 yılında uygulanacak emlak vergi değerlerinin tespitinin belediyeler, İzmir Ticaret Odası ve muhtarlıklar tarafından yapılacağını belirten Tercan, ortaya çıkarılacak değerlerin turizmciden yana ve makul seviyelerde oluşturulması gerektiğini, aksi takdirde özellikle kıyı bölgelerdeki turizm faaliyetlerinin ve bölge halkının mağdur olacağını ileri sürdü.

Denize kıyısı olan bölgelerde makul bedelin çok üzerinde uygulanan ecrimisil oranlarının düşürülmesi için uzun süredir mücadele verdiklerini dile getiren ETİK Başkan Yardımcısı Tercan, “Emlak birim metrekare değerlerinin makul ölçülerde tespit edilmesi gerekmektedir. 2014 yılı ecrimisil hesaplamalarında tespit komisyonunun, telafi edici bir şekilde emlak ve arsa birim değerlerini hesaplaması gerekmektedir. Çeşme, kıyı belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir Ticaret Odası’nı ve muhtarlarımızı bu konuda uyarıyoruz.” dedi.

‘TURİZMCİLER YILLARDIR MAĞDUR EDİLDİ’

Yıllar önce özen gösterilmeden, çok yüksek arsa ve arazi metrekare birim fiyatları tespit edildiğini hatırlatan Bülent Tercan, turizmcilerin ödediği ecrimisil bedellerine emlak metrekare fiyatları temel oluşturduğu için başta Çeşme ilçesi olmak üzere birçok turizm bölgesinde otelcilerin yüksek ecrimisil bedeli ödemek zorunda kaldığını ifade etti. Turizmcilerin bu konuda dört yıldır mağduriyet yaşadığını aktaran Tercan, şunları söyledi: “2014 yılında Çeşme, kıyı belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir Ticaret Odası’nı ve muhtarlarımızı makul seviyelerde arsa ve arazi metrekare birim değeri tespiti yapmaları konusunda uyarıyoruz. Emlak birim metrekare değerlerinin makul ölçülerde tespit edilmesi gerekmektedir. Dört yıl önce yer yer yüzde 300’lere varan çok yüksek ecrimisil artışları yapılmıştı. Dört yıldır turizmcilerin ve halkın yüksek emlak vergileri ödemesine sebep olan komisyonların, 2014 hesaplamalarında telafi edici bir anlayışla emlak ve arsa birim değerlerini hesaplamalarını tüm İzmir kamuoyu beklemektedir. Çeşme’de otelcilerin derneği olan Çeşme Turistik Otelciler Birliği’ni de üyelerini korumak için göreve davet ediyoruz. Çeşme Belediyesi'nin yüzde 100 desteğiyle seçilmiş olan ÇEŞTOP’un da emlak birim değerlerine itiraz etmesi gerekiyor. Çeşme’nin ecrimisil sorunu artık çözülsün.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.