Turistler Side'de Denize Girmenin Keyfini Yaşadı

Turistler Side'de Denize Girmenin Keyfini Yaşadı

Dünyaca ünlü turizm bölgesi Antalya Side'de yazdan kalma günler yaşanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bazı iller yılın ilk karıyla buluşurken Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side'de tatile gelen yerli ve yabancı turistler denize giriyor.Manavgat'ta...

Dünyaca ünlü turizm bölgesi Antalya Side'de yazdan kalma günler yaşanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bazı iller yılın ilk karıyla buluşurken Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side'de tatile gelen yerli ve yabancı turistler denize giriyor.

Manavgat'ta 2 gündür kapalı ve yağışlı havanın ardından güneş yüzünü göstermesiyle birlikte kış turizmi için bölge destinasyonuna tatile gelen turistler otelde çıkarak plaja akın etti. Hava sıcaklığı 24 derece olunca Alman, İngiliz, Hollanda ve Belçikalı turistler, Side Plajı'nda deniz girdi. Bazı turistler de şezlonglara uzanarak kitap okumayı tercih etti.

Alman turist rehberi ve gastronomi turizmi uzmanı Bülent Doğan, dünya turizminin gözde turizm beldesi Side'de iki gündür kapalı ve yapmurlu havanın ardından yazdan kalma günler yaşandığını söyledi. Bölgede turistler yoğunluğunu Alman, Hollanda ve İskandinav ülke vatandaşlarının oluşturduğunu belirten Doğan, "Ülkemiz kışı yaşarken Side'de yazdan kalma günleri yaşıyoruz. Alman ve Hollandalı turistler güneşli havaya kavuşunca plaja geldiler. Alman ve Hollandalı turistler güneşli havada denize girmeyi seviyor. Güneşli havanın keyfini yüzerek çıkartıyorlar." dedi.

Almanya'da Side'ye 10 günlüğüne tatile gelen Alman mimar Andreas Martin, Almanya'da havaların soğuk olduğunu, Berlin'deki arkadaşlarına telefonla 'Antalya'da güneş çok güzel, denizde yüzüyorum' deyince inanmak istemediklerini söyledi.

Güneşli havaya Almanların hep hasret olduğunu belirten Martin, "Side'de çok güzel bir hava var. Biz de güneşli havada ailecek denize girdik. Deniz sıcaklığı da çok iyi. Side çok güzel, Türkiye çok güzel." ifadesini kullandı.

Alman turist Davit Manderts, Side Plajı'nda 2 oğlu ile birlikte hem plajda oynadıklarını hem de denizde yüzmenin keyfini çıkardıklarını kaydetti.

Antalye Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre Manavgat'ta 21 Kasım tarihine kadar en düşük hava sıacklığının 13, en yüksek ise 23 derece olacağı ifade edildi. İlçede en yüksek nispi nem oranının yüzde 92, en düşük ise yüzde 55 olacağı kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.