Turgut: Kent Konseyini Yeniden Oluşturuyoruz

Turgut: Kent Konseyini Yeniden Oluşturuyoruz

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, sivil toplum kuruluşları, resmi kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra muhtarların da üyesi olduğu kent konseyini yeniden oluşturma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Silifke’nin yerel...

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, sivil toplum kuruluşları, resmi kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra muhtarların da üyesi olduğu kent konseyini yeniden oluşturma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Silifke’nin yerel yönetimlerinde önemli söz sahibi olan mahalle muhtarları, yine yerel yönetimlerde halkın söz sahibi olması ve yönetimin iyileşmesi adına çalışmalar yapan Kent Konseyi’ne 27 üye seçti. 2005 yılında Belediye Kanunları’na giren ve belediyenin 76. maddesinde yer alan halkın yönetime girmesini ve yönetimin iyileşmesini amaç edinen Kent Konseyi’ne 88 muhtar arasından 27 üye seçildi. Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan Kent Konseyi üye seçimlerine divan kurulu başkanlığını İmamlı Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Oğuz, üyeliklerini ise Öztürkmenli Mahallesi Muhtarı Kazım Dölek ve Pelitpınarı Mahallesi Muhtarı İsa Şahin yaptı. Muhtarların tek tek adlarını yazdırmaları doğrultusunda 88 mahalle muhtarı arasından seçilen 27 kişilik Kent Konseyi Muhtarlar Üye Listesi’nde Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz’de yer aldı. Bundan böyle bu 27 kişilik liste muhtarların şikâyet ve taleplerini belirleyerek gündeme getirilmek üzere Kent konseyi genel kuruluna sunacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptığı açıklamada, "Seçim kampanyamızda yeni belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz, sorunları birlikte çözeceğiz. Katılımcı belediyecilik ilkeleri doğrultusunda kent meclislerine işlerlik kazandıracağız. Bu yolla halkımızın karar ve denetim mekanizmalarına gerçekten katılımını sağlayacağız. Demokrasiyi sözde değil, özde gerçekleştireceğiz diye söz vermiştik. Bu gün yönetimdeyiz ve bu şehri Halk için Halkla beraber yöneteceğiz. Bu nedenle Belediye Kanunun ilgili maddesine göre kent konseyini oluşturacağız. Bilindiği gibi “Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır. Belediyeler kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, varsa üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının temsilcileri ile diğer ilgililerin katılımıyla oluşmaktadır. İlçemize bağlı 88 mahalle muhtarımızı kent konseyinde temsil edecek olan 27 muhtar belirlenmiştir. Biz bu kenti belediye olarak, sivil toplum kuruluşları, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri ve de en önemlisi halkımızla birlikte yönetmek istiyoruz. Halkımızdan gelen istek ve önerilerin öncelikli olarak kent konseyinde ele alınması ve uygun olan projelerin de belediye meclisimize gelmesiyle yapacağımız hizmetlerde halkımızın katılımını sağlayacağız. Yeni göreve gelen kent konseyi üyesi muhtarlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.