Turda Şeker fırtınası

Turda Şeker fırtınası

Konya Şekerspor adına yarışan Bulgar Ivailo Gabrovski, genel ferdi klasman birinciliğini alarak Türk ekibi adına önemli bir başarı elde etti

Konya Şekerspor adına yarışan Bulgar Ivailo Gabrovski, genel ferdi klasman birinciliğini alarak Türk ekibi adına önemli bir başarı elde etti. Takımlar klasmanında şampiyonluğu Kazak ekibi Pro Team Astana kazandı

 

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8. günün ardından İstanbul etabıyla sona ererken, Konya Torku Şekerspor adına yarışan Bulgar sporcu Ivailo Gabrovski’nin genel ferdi klasman birinciliğini elde etmesi, Türk sporseverlerin yüzünü güldürdü. Çok sayıda önemli kulübün güçlü sporcularla mücadele ettiği ve 8 gün süren organizasyonun 3. günü sonunda genel ferdi klasman birinciliğine yükselerek Turkuaz mayoyu giymeye başlayan Ivailo Gabrovski, sonraki 5 etapta da rakiplerine şans tanımayarak yarışı birinci olarak tamamlamayı başardı. Gabrovski’nin elde ettiği başarıyla, uzun yıllar sonra bu organizasyonda bir Türk ekibi sporcusunun genel ferdi klasmanda ilk sırayı almasını sağlayarak, Konya Torku Şekerspor’a ayrı bir gurur yaşatmış oldu.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda takımlar sıralamasının zirvesinde, Kazakistan ekibi Pro Team Astana yer aldı. Organizasyonu sporcularının toplam 86 saat 33 dakika 8 saniyelik derecesiyle takımlar sıralamasının birincisi olarak tamamlayan Pro Team Astana’yı, İspanyol ekibi Caja Rural ikinci, Fransız ekibi Bertagne Schuller ise üçüncü sırada takip etti. Öte yandan, sprint puan klasmanını Avustralya ekibi Green Edge Cycling’in yine Avustralyalı bisikletçisi Matthew Harley Goss birinci tamamlarken, tırmanış klasmanını Omega Parma Quick Step ekibinden İtalyan sporcu Marco Bandira, Türkiye güzellikleri sprint klasmanını ise Katusha Team ekibinin Rus bisikletçisi Maxim Belkov ilk sırada bitirmeyi başardılar.

İKİ KEZ KAZA YAŞANDI

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun son etabı olan İstanbul etabı oldukça çekişmeli geçerken, 2 ayrı kazaya da sahne oldu. Henüz yarışın ilk kilometrelerinde Galata Köprüsü’ne çıkılırken dört bisikletçi düştü ve bu sporculardan Farnese Vini takımından Rafael Andriato yarış dışı kaldı.  Yarışın bitimine yaklaşık 2 kilometre kala bir dönüş esnasında bisikletçiler birbirlerine takılırken, 10’a yakın sporcu burada yerde kalmaktan kurtulamadı. 

GABROVSKİ: BÜYÜK MÜCADELEYLE SONUCA ULAŞTIK

Ferdi genel klasman birincisi olarak tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan Konya Torku Şekerspor’un Bulgar sporcusu Ivailo Gabrovski, kariyerinin en önemli sonuçlarından birini elde ettiğini söyledi. Ivailo Gabrovski, Turkuaz mayoyu aldığı 3. etabın ardından önemli bir sorumluluk taşıdığını söylerken, “Kalan etaplarda bu sorumluluğun ağırlığını omuzlarımda hissettim. Çünkü tüm sporcular bu mayoyu giymek istiyorlar ve bunun için savaşıyorlardı. Ancak şimdi rahat bir nefes alabiliyorum. Kendi çabalarım ve takımımın da büyük mücadelesiyle sonuca ulaştık” dedi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu 2007’de de kazandığını hatırlatan Gabrovski, o zaman büyük bir mücadele sergilediğini aktarırken, “Sanırım bu turda daha fazla zorlandım. Çünkü önemli takımlar vardı. Bu turun daha önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KAZANMAM KESİNLİKLE SÜRPRİZ DEĞİL

Bulgar bisikletçi, küçük bir takımın ve kendisinin birinci olmasının, bazı kişiler tarafından sürpriz olarak değerlendirildiği yönündeki bir soru üzerine, “Kazanmam kesinlikle bir sürpriz değil. 15 yıldır profesyonel sporcuyum ve 8 yaşında başladım. Hayatım boyunca bisiklet için yaşadım. Bisiklet kısaca benim hayatımdan oluşuyor” yanıtını verdi. Elde ettiği başarıyla kendisi için başka takımların kapısının da açılabileceğinin belirtilmesi üzerine ise Gabrovski, “Şu anda bu tür düşüncelerim yok. Sadece yaşadığım anı ve takımımı düşünüyorum. Tabii ki ben her zaman tekliflere açığımdır çünkü profesyonel bir sporcuyum. Bu takım eğer Konya Torku Şekerspor ise tabii ki kalacağım ama olması gerektiği gibi gerçekleşecek. Şu anda sadece bu çok büyük ve güzel turu kazandığım için, bu büyük başarıyı hissetmeye çalışacağım. Ayrıca bir Türk takımıyla bu başarıyı elde ettim. Türk halkına da böyle bir zaferi yaşattım ve bunun mutluluğunu yaşamak istiyorum” diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.