Tur’a Konya damgası

Tur’a Konya damgası

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından ilki düzenlenen Uluslararası 1. Trakya Turu'na Konyalı sporcular damgasını vurdu. Kal 3. etabı şampiyon tamamlarken Türkçetin ve Daskırlı 2.’lik elde etti

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından ilki düzenlenen Uluslararası 1. Trakya Turu'nun Tekirdağ-Marmara Ereğlisi-Çorlu 2. etabı ve Tekirdağ-Hayrabolu-Lüleburgaz güzergahında 3. etabı koşuldu. 2. etapta Konya Şekersporlu Selçuk Türkçetin 2. olurken, 3. etabı yine Şekersporlu Miraç kal 1. tamamladı. Aynı etaplarda mücadele eden bir başka Konyalı Pınarelli Spor Kulübü’nden Secaattin Daskırlı ise, 2. etabı 5. 3. etabı ise 2. olarak tamamladı.

2. etapta Atatürk Bulvarı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası önünden start alan 58 sporcu, 40. kilometreye kadar yarışı toplu götürdü. Sporculardan Kocaeli Brisa Spor'dan Kemal Küçükbay, Konya Şeker Spor'dan Selçuk Türkçetin ve Arnavut takımından Altın Sufa, gruptan koparak öne geçti. 72. kilometreye gelindiğinde grupla aralarında 3 dakika mesafe açan 3 sporcu, yarışın liderliğini devam ettirdi. Tekirdağ'a 2 kilometre kala grupla arasındaki 3 dakika zaman farkı 1 dakikaya düşen Küçükbay, Türkçetin ve Sufe arasında zaman zaman ataklar yaşandı. Yarışın son 500 metresine girildiğinde kontratak başlatan 3 sporcu arasında birincilik için kıyasıya bir yarış çıktı. Bitiş çizgisine metreler kala aynı sırada koşan sporculardan bitiş çizgisini ilk geçen Kocaeli Brisa Spor'dan Kemal Küçükbay oldu. 02.42.47 süreyle Kemal Küçükbay birinci, 02.42.52 süreyle Konya Şeker Spor'dan Selçuk Türkçetin ikinci, aynı süreyle Arnavut takımından Altın Sure üçüncü oldu. 1.Trakya Turu 2. etabının genel klasmanında sarı ve kırmızı mayoların sahibi yine Kocaeli Brisa Spor'dan Stefan Koychev Hristov oldu. Yeşil mayonun sahibi Kemal Küçükbay olarak açıklanırken, 3. etap koşusunda (yarın) kırmızı mayoyu Kocaeli Brisa Spor'dan Georgi Petrov Georgiev giyeceği belirtildi.
Uluslar arası 1. Trakya Turu’nun 3. etabı olan Tekirdağ-Hayrabolu-Luleburgaz yarışı koşuldu. Etabın şampiyonu Konya Şeker Spor’dan Miraç Kal olurken, genel klasmanda sarı mayonun sahibi üçüncü kez Stefan Koychev Hristov oldu. Atatürk Bulvarı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası önünden saat 14.00’da start alan sporcular arasında yarış oldukça çekişmeli geçti. 160 kilometre mesafeli 3. turda zaman zaman iki guruba ayrılan sporcular, yeniden tek gurup haline gelirken, bazı sporcular atak yaparak öne geçip, kısa süreli de olsa gurubun liderliğini yaptı. Hayrabolu, Lüleburgaz ve Muratlıya giren sporcular, halkın büyük sevgi gösterisiyle karşılaştı. Saatte ortalama kimi zaman hızları 25 kilometreye kadar düşen sporcular, yarışın bitimine 25 kilometre kala atağa geçti. Ortalama 70 kilometre hıza ulaşan sporcular, bitiş çizgisine toplu girdi. Bitiş çizgini 04.26.44 süreyle ilk geçen Konya Şeker Spor’dan Miraç Kal, etabın birincisi oldu. İkinciliğini aynı süreyle bitiren Türk Milli B Takımından Secaattin Daskırlı olurken, Alman takımından Ivo Dominik üçüncülükle yetindi.
160 kilometrelik 3. etap yarışının genel klasmanında sarı mayo ve en iyi yokuş tırmanışında kırmızı mayo sahibi yine Kocaeli Brisa Spor’dan Stefan Koychev Hristov oldu. En iyi sprint dalında ise yeşil mayonun sahibi Kocaeli Brisa Spor’dan Georgi Petrov Georgiev olarak açıklandı. Yarışın sonunda düzenlenen ödül töreninde yarışta dereceye giren ilk üç sporcunun madalyalarını Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz ve TBF Başkanı Emin Müftüoğlu takdim etti. Genel klasman sarı mayo ve en iyi yokuş tırmanışı kırmızı mayoyu giymeyi hak kazanan Hristov’a mayolarını sırasıyla Vali Yardımcısı Yel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atilla Semercioğlu, en iyi sprint koşan Georgiev’in yeşil mayosunu ise Müftüoğlu giydirdi.
Turda alınan derecelerle ilgili açıklama yapan Pınarelli Spor Kulübü Başkanı Mustafa Karagöbek, sporcuların başarısından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Daha iyi dereceler yapmak istediklerinin altını çizen Karagöbek; “Önümüzdeki senelerde bu yarışlara daha fazla sporcu ile katılıp, daha iyi dereceler yapacağız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.