Tunus'ta fitne korkusu!

Tunus'ta fitne korkusu!

Müslüman Alimler uyardı: Suikast bir an önce aydınlatılsın

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Tunuslu muhalif lider Şükrü Belıyd'in öldürülmesinin ardından Tunus'ta meydana gelebilecek ''fitne'' tehlikesine karşı uyarıda bulundu.
Birlikten yapılan açıklamada, Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd suikastının bir an önce aydınlatılması ve suçluların hızlı bir şekilde adalete teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Tunus'ta meydana gelebilecek ''fitne'' tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, ''Tunus'taki güvenlik ve istikrarı bozan bu korkunç cinayet, bazı grupların da teşvikiyle hizipleşmelerin artmasına ve Tunus halkının şiddet sarmalına kapılmasına neden oluyor'' denildi.

Açıklamada, suikastın incelenmesinde ve sorumluların tespitinde ihtiyatlı davranılması gerektiği belirtilerek, ''Özgür ve istikrarlı bir gelecek kurmak bütün halkların hakkıdır ve muhalif düşünceye sahip kimseler, ister bireyler ister yönetimler tarafından olsun, hedef alınamaz veya hapsedilemez'' ifadelerine yer verildi.

Tunus'ta muhalefette bulunan Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd, çarşamba sabahı evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda başına ve boynuna isabet eden kurşunlar sonucunda hayatını kaybetmişti. Büyük infiale yol açan cinayetin ardından ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenirken, Tunus'un en büyük işçi sendikası da grev kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.