Google Türkiye, basın mensuplarına sundukları dijital araçları anlatacak

Google Türkiye, basın mensuplarına sundukları dijital araçları anlatacak

Google Türkiye tarafından uluslararası, ulusal ve yerel basına yönelik ücretsiz Dijital Habercilik Eğitim Programı düzenlenecek.

AA muhabirinin, Google Türkiye'den aldığı bilgiye göre, ülkedeki gazeteciler için gerçekleştirilecek Google Haber İnisiyatifi Dijital Habercilik Eğitim Programı, büyük boyutlu belgeleri haberlere dönüştürmekten yanlış bilgiyi tespit etme tekniklerine kadar çeşitli dijital becerileri kapsıyor. Programla basın mensuplarına, yeni haberler oluşturma, doğrulama ve anlatma konusunda araçlar öğretilecek.

Üç modülden oluşan program, habercilik becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak için Pinpoint gibi dijital araştırma araçlarının gücünden yararlanarak haberler bulma, transkriptler oluşturma ve verileri analiz etmeyi içeren veri sorgulama, bilgi doğrulama ve yayın öncesi süreçler için kurumsal bilgi ve iş akışları oluşturmada ekip çalışmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Çevrim içi bilgi ve kaynakları doğrulamak ve yanlış bilgiyi tespit etmek için kapsamlı araç setine erişim ve yanlış bilgilerin yayılmasını engelleyecek stratejiler geliştirmeyi içeren doğrulama süreçlerinin de güçlendirilmesi amaçlar arasında yer alıyor.

Ücretsiz düzenlenecek eğitim programına, en az bir yıldır faaliyet gösteren, düzenli yayın yapan, özgün ve güncel içerik üreten gazeteciler veya medya kuruluşlarında çalışanlar, "https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDSmMxg4G7NqHXkzkOjMsXoPH3MFxeBer1Fn2sGJbYeYJcEg/viewform" linki üzerinden başvurabilecek.

"Gazetecilikte bilgi ve becerileri geliştirmek amaçlanıyor"

Google Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Sırma Süren, Google Arama'nın daha iyi kullanılmasından hesapların güvende tutulmasına kadar kuruluşun gazetecilere sunduğu çeşitli araçları kapsayan eğitimde, Pinpoint ile büyük belge koleksiyonlarından nasıl yararlanılacağı, Haritalar ve Google Earth ile anlatılacak hikayelerin nasıl olacağı, okuyucuların hangi konuları aradığını görerek, takip edilen hususlara ilişkin uyarıları alarak güncel kalınmasına ilişkin bilgilerin aktarılacağını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.